Joonas Donskoilla huima superilta – suomalaistähti takoi tehoja harvinaisella tavalla!

Joonas Donskoi takoi tehoja kovaan tahtiin, kun hänen edustamansa Colorado Avalanche kaatoi Florida Panthersin jääkiekon NHL:ssä jatkoajalla maalein 5–4.

Donskoi latoi taululle pisteet 1+2=3. Viidettä kauttaan NHL:ssä pelaavalle suomalaishyökkääjälle kolmen tehopinnan ilta oli taalaliigassa vasta uran kolmas. Aiemmin hän oli iskenyt kolme pistettä kaudella 2017–18 kerran runkosarjassa ja kerran pudotuspeleissä.

Donskoi viimeiseli ensin Coloradon 1–2-kavennuksen heittäydyttyään Ian Colen laukauksesta tulleen irtokiekon perään ja luudittuaan pelivälineen lähietäisyydeltä rysään.

Donskoi teki myöhemmin esityön Andre Burakovskyn kahteen maaliin: 3–3- ja 4–4-tasoituksiin. Ensimmäisessä niistä hän jakoi syötön keskialueella pienessä tilassa Burakovskylle.

Jälkimmäisessä syötössään Donskoi rouhi väkivahvasti kiekossa hyökkäysalueella ja ohjasi myöhemmin kiekon Colen laukauksesta maalille. Burakovsky oli paikalla luutimassa irtokiekon häkkiin.

Jatkoaikamaalin ampui terävällä rannelaukauksella Nathan MacKinnon.

Coloradon Mikko Rantanen jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman tehopisteitä. Ottelu oli hänelle sesongin seitsemäs.

Floridan Aleksander Barkov kirjautti puolestaan tililleen yhden syöttöpisteen alustuksella Jonathan Huberdeaun 3–1-johtomaaliin.

Donskoi on nyt iskenyt kauden seitsemässä ottelussaan pisteet 3+3=6. Rantasen saldona samasta määrästä pelejä on 4+6=10 ja Barkovin saaliina 0+6=6.

Lue myös:

    Uusimmat