Kovaa irvailua hinnasta: Tällainen on Applen kasvomaski, joka valmistetaan Kiinassa

Etkö ole varma, kuinka kasvomaskia tulee käyttää? Havainnollistava video näyttää, kuinka kasvomaski asetetaan ja poistetaan kasvoilta oikeaoppisesti 0:50
Etkö ole varma, kuinka kasvomaskia tulee käyttää? Havainnollistava video näyttää, kuinka kasvomaski asetetaan ja poistetaan kasvoilta oikeaoppisesti.

Siitäkin huolimatta, että somessa näiden kasvomaskien on irvailtu maksavan tuhansia dollareita, ovat Applen kolmiosaiset kasvomaskit tarjolla vain sen työntekijöille.

Teknologiajätti Apple on suunnitellut oman henkilökuntansa käyttöön kasvosuojuksen, jonka tarkoituksena on hillitä koronaviruksen leviämistä muun muassa sen päämajassa Cupertinossa että yhtiön myymälöissä ympäri maailman.

Apple kertoi uutistoimisto Bloombergille, että maskin ovat suunnitelleet samat ihmiset, jotka ovat myös iPhonen ja iPadin designien takana.

Minimalistisesti muotoiltuja maskeja jaetaan CNBC:n mukaan työntekijöille viiden kappaleen pakkauksissa. Kuten olettaa saattaa, kyseinen pakkaus tuo mieleen Applen muut tuotteet. Siitä löytyy myös tuttu "Designed by Apple in California, Assembled in China" -teksti.'

Applen suunnittelemat maskit eivät ole kertakäyttöisiä, mutta työntekijöitä on ohjeistettu käyttämään niitä korkeintaan viisi kertaa ja enintään kahdeksan tuntia kerrallaan. Maski tulee pestä käyttökertojen välissä.

Apple ei paljastanut, mistä sen maskit on tehty, mutta kertoi CNBC:lle, ettei se halunnut hyödyntää materiaaleja, joita maskien valmistuksessa yleisesti hyödynnetään, ettei se aiheuttaisi ylimääräistä rasitusta maskien tuotanto- ja toimitusketjuille.

Vaikka Applen maski näyttääkin nopealla vilkaisulla tavanomaiselta valkoiselta kertakäyttömaskilta, koostuu se suun eteen tulevan osan lisäksi myös nenän päälle ja leuan alle ulottuvista erillisistä osista. Design muistuttaa jonkin verran Etelä-Koreassa suosittua KF94-standardin maskimallia. Mukana on klipsi, jolla kuminauhat saa vedettyä yhteen pään taakse.

Teknologiatoimittaja Mark Gurman jakoi Twitter-tilillään kuvia Applen maskeista. Alla on runsaasti kommentteja, joissa irvaillaan maskin hinnalle siitäkin huolimatta, että se ei ole myynnissä, vaan jaossa ilmaiseksi yhtiön työntekijöille.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

– AirMask, iMask, Mask Pro Max, kuminauha erikseen ostettuna 70 dollaria, sanaili yksi.

– Unohdit näyttää ne erilliset korvalenksut, jotka maksavat tonnin, naljaili toinen.

– Tarjolla kolme mallia: Mask, Mask Pro ja Mask Pro Max, hinnat 49,99, 79,99 ja 99,99 dollaria. Käsidesi myydään erikseen, irvaili kolmas.

Katso alta suositun Unbox Therapy -YouTube-kanavan video maskista.

Lähde: CNBC

Lue myös:

    Uusimmat