Koulut alkavat pian, uhkaavatko lisääntyneet koronatartunnat lähiopetusta? Opetusministeri Andersson vastaa

7:01
Katso video: Huolestuttaako opettajia palata kouluun ja miten mahdollisiin tartuntoihin on varauduttu? OAJ:n koulutuspolitiikan päällikkö vastaa

Koulut alkavat pian ja koronaviruksen tartuntamäärien kasvun takia koulujen lähiopetus on noussut uudelleen julkiseen keskusteluun.

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila totesi keskiviikkona Ylellä, että koulujen palaaminen lähiopetukseen elokuussa on edelleen epäselvää heikkenevän koronatilanteen takia.

– Tämä on suuri kysymys näillä tartuntaluvuilla, Varhila sanoi.

Opetusministeri Li Andersson kommentoi koulujen avaamista tiistaina Twitterissä. Anderssonin mukaan hallituksen viime keväänä asetettu linja pitää, jonka mukaan kevään koulusulku oli viimeinen laajamittainen lapsiin ja nuoriin kohdistettu rajoitus.

Tavoitteena on, että lapset ja nuoret aloittavat koulun normaalisti elokuussa.

STM:n Varhila puolestaan näkee, että lisääntyvät koronatartunnat voivat hyvin tarkoittaa rajoituksia korkeakoulujen toimintaan ja ehkä myös toisen asteen lähiopetukseen.

– Rajoitukset lähtevät siitä, missä nuoret liikkuvat. Missä pystymme heidän tautitaakkaansa vähentämään, sinne niitä pitäisi kohdentaa, Varhila sanoi Ylellä.

Andersson huomauttaa Twitterissä, että koronarajoitusten vaikutus nuorten ja lasten elämään on ollut todella raju jo puolentoista vuoden ajan. Andersson muistuttaa etäopetusjakson seurauksista, joita ovat muun muassa kasvaneet oppimiserot nuorten välillä ja lisääntynyt nuorten pahoinvointi.

Rajoitukset nuoriin ja lapsiin ovat sen takia viimesijainen toimi, Andersson toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja