Mainos

Koululainen ammuskeli taas USA:ssa

Aseen kanssa riehunut koululainen menehtyi ja neljä ihmistä haavoittui lukioammuskelussa Clevelandissä.

14-vuotias koululainen kylvi kauhua lukiossa Clevelandissä, Ohion osavaltiossa Yhdysvalloissa. Kaksi aikuista ja kaksi opiskelijaa haavoittui, kun poika ammuskeli koulussa keskellä kaupunkia. Poika ampui myöhemmin myös itsensä.

Clevelandin kaupunginjohtajan Frank Jacksonin mukaan välikohtauksessa haavoittuivat 42- ja 57-vuotiaat miehet sekä 17- ja 14-vuotiaat pojat. Jacksonin mukaan poikien tila on hyvä ja aikuisten vakava, mutta vakaa.

Success Tech Academy -koulu on erikoistunut matematiikkaan ja teknologiaan. Paikallisten televisiokanavien mukaan poika oli poistettu koulutunneilta tiistaina, mikä olisi saanut hänet raivon valtaan. Poika palasi seuraavana päivänä kouluun ja alkoi ammuskella kahdella käsiaseella.

Luokkatoverit kuvailivat ampujaa yksinäiseksi oppilaaksi, joka pukeutui aina pitkään päällystakkiin. Joidenkin oppilaiden mukaan hän oli myös uhkaillut jo aikaisemmin ampuvansa ihmisiä koulussa.

The Plain Dealer -lehden mukaan ampujalla oli todettu mielenterveydellisiä ongelmia, ja hän oli uhkaillut itsemurhalla ollessaan hoidossa viime vuonna.

Yhdysvalloissa on tapahtunut viime vuosina lukuisia ampumavälikohtauksia niin lukioissa kuin yliopistoissakin. Pahin kouluampuminen sattui huhtikuussa, kun Virginia Tech -oppilaitoksen opiskelija ampui 32 oppilasta ja itsensä.

(MTV3-CNN-WOIO-AP)

CNN:n uutisjuttu (engl., cnn.com)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.