Mainos

Pikkubussi ja maitoauto kolaroivat Suonenjoella – valtaosa loukkaantuneista lapsia ja nuoria

0:42

Suonenjoella Itä-Suomessa sattuneesta pikkubussin ja maitoauton kolarista on hoidettavana Kuopion yliopistollisessa sairaalassa yhteensä 8 loukkaantunutta.

Sairaalasta kerrotaan, että kaksi pikkubussin ja maitoauton kolarissa Suonenjoella loukkaantuneista on tehohoidossa. Potilaat ovat pääosin 15–20-vuotiaita nuoria.

Poliisin mukaan turmassa oli osallisena yhteensä 14 ihmistä, joista 13 loukkaantui. Nuoria kuljettaneessa pikkubussissa oli päivystävän palomestarin mukaan kuljettajan lisäksi 12 matkustajaa. Maitoauton kuljettaja oli ajoneuvossaan yksin. Savon Sanomien tietojen mukaan maitoauton kuljettaja ei loukkaantunut fyysisesti.

Poliisin ja sairaalan ensiarvion mukaan pikkubussin matkustajat olivat yläasteikäisiä nuoria.

Kuopion yliopistollisen sairaalan vs. päivystyksen ylilääkäri Anne-Mari Kantasen mukaan tässä vaiheessa uhrien ikää tai sukupuolta ei voida kertoa julkisuuteen. Sairaala ei myöskään kerro toistaiseksi tarkempia tietoja loukkaantuneiden vammoista.

– Loukkaantuneet ovat parhaillaan tutkimuksissa ja jatkohoidon suunnittelussa, eli en edes pysty sitä tarkentamaan, Kantanen kertoi STT:lle neljän aikoihin iltapäivällä.

Lisäksi sairaala tavoitteli yhä iltapäivällä osaa uhrien omaisista.

– Kaikki (loukkaantuneet) ovat hyvässä hoidossa ja saimme nopeasti kaikki tutkittua. Tämä oli siitä hyvä asia, että meillä oli tuolloin juuri vuoronvaihto, mutta kukaan henkilökunnasta ei lähtenyt pois ennen kuin katsottiin, että tilanne on hoidossa.

Uhreista kuusi kuljetettiin aluksi Kuopion yliopistolliseen sairaalaan ja seitsemän Suonenjoen terveysasemalle. Kantanen kertoo, että kaksi ensin terveysasemalle kuljetetuista kuitenkin tuotiin jatkohoitoon sairaalaan. Yksi turman osallisista tarkastettiin poliisin mukaan paikan päällä eikä hän tarvinnut jatkohoitoa.

Onnettomuus ei aiheuttanut sairaalassa suuronnettomuushälytystä, vaan potilaat hoidettiin normaalin päivystystoiminnan mukaisesti.

Savon Sanomien mukaan turmassa ei olisi ollut osallisena paikallisia peruskoululaisia. Lehden tietojen mukaan koululaisia kuljettanut pikkubussi tuli Kuopiosta ja oli matkalla Suonenjoelle ja Rautalammille.

Poliisi epäilee maitoauton kuljettajaa turman aiheuttajaksi

Poliisin mukaan turma sattui Jalkalantien ja Kuopiontien risteyksessä, kun Jalkalantieltä kärkikolmion takaa tullut maitoauto törmäsi Kuopiontietä pitkin ajaneen pikkubussin oikeaan kylkeen. Turmapaikka sijaitsee Suonenjoen keskustan tuntumassa.

Poliisin mukaan maitoautoa kuljettanutta, vuonna 1977 syntynyttä paikkakuntalaista miestä epäillään ainakin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Muut mahdolliset rikosnimikkeet selviävät tutkinnan edetessä. Alkoholilla ei ollut osuutta turmaan.

Pelastuslaitoksen mukaan maitoa kuljettaneesta säiliöautosta ei päässyt valumaan maitoa ympäristöön. Poliisi ohjasi liikennettä turmapaikalla.

Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta selvittää turman syytä yhdessä poliisin kanssa.

Suonenjoen terveysasemalla on poliisin mukaan ollut tavattavissa myös kriisiryhmä.

Juttua muokattu 15.9. klo 18.55: STT:n tietojen mukaan kyseessä ei ollut koulubussi, vaan vakiovuoro, jonka kyydissä oli nuoria matkustajia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.