Mainos

Seinäjoen pikkubussiturmassa loukkaantui kymmenen miestä ja nainen – bussissa olleet marjanpoimijat olivat saapuneet Suomeen edellisenä iltana

2:45

Seinäjoen aamuisen nokkakolarin thaimaalaisista pikkubussin matkustajista miehiä oli yhdeksän ja naisia yksi. Marjanpoimijat olivat saapuneet Suomeen edellisenä iltana.

Keski-ikäinen suomalaismies törmäsi henkilöautollaan pikkubussiin Peräseinäjoella.

Poliisin mukaan bussissa olleista thaimaalaisista kaikki kymmenen loukkaantuivat, heistä kaksi vakavasti.

Myös henkilöautoa kuljettanut mies loukkaantui. Häntä epäillään nyt törkeästä liikenteen vaarantamisesta, törkeistä vammantuottamuksista ja törkeästä rattijuopumuksesta, poliisi kertoi tiedotteessaan. Loukkaantuneet kuljetettiin sairaalahoitoon Seinäjoen keskussairaalaan.

Raju nokkakolari

Palomestari kuvailee törmäystä todella rajuksi nokkakolariksi. Tiellä on 60 km/h tuntirajoitus.

–  Auton onnettomuusjälkien perusteella nopeus on ollut suurempi, palomestari Ny sanoo.

Hälytys onnettomuudesta tuli hieman ennen aamuviittä. Onnettomuuspaikka sijaitsee Virtaintiellä Peräseinäjoen keskustasta etelään. Poliisin mukaan henkilöauto ajoi Virtain suunnasta kohti Peräseinäjokea ja pikkubussi oli menossa Virtain suuntaan.

Ny kertoo, että onnettomuuspaikalla tie kaartuu loivasti. Palomestarin mukaan tie oli onnettomuuspaikalla kuiva ja keliolosuhteet olivat hyvät ainakin hänen saapuessaan onnettomuuspaikalle.

Sairaalassa tarvittiin thaikielen osaajia

Sairaalaan tuotujen potilaiden joukosta kriittisessä tilassa oli kaksi ihmistä. Tiistain aikana kaksikon tila vakiintui, eikä heillä ollut enää välitöntä hengenvaaraa, kertoi Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin toiminta-aluejohtaja, ylilääkäri Antero Lassila STT:lle alkuillasta.

–  Heidät luokitellaan vakavasti loukkaantuneiksi.

Turmassa olleista kolmella oli Lassilan mukaan vakavahkoja vammoja. Kuusi muuta loukkaantuivat lievästi.

–  Lievästi loukkaantuneista osa pääsi pois sairaalahoidosta tiistain aikana.

Ylilääkärin mukaan törmäyksen uhrit saivat kolarin jälkeen apua nopeasti, ja myös hoitoresurssit sairaalassa riittivät.

Onnettomuuteen joutuneista kymmenen oli thaimaalaisia, joita varten löydettiin jo yön aikana Seinäjoen terveyskeskuksesta thaikieltä puhuva hoitaja. Toinen thaikielen osaaja löytyi sairaalan omasta henkilökunnasta. Jotkut onnettomuudessa olleista thaimaalaisista puhuvat myös englantia.

Lassilan mukaan sairaalassa oli tehty arvio mahdollisesta suuronnettomuudesta, jollaisesta lopulta ei ollut kyse. Onnettomuuspaikalle meni Etelä-Pohjanmaalta ja Pirkanmaalta yhteensä 10 ensihoitoyksikköä, yksi kenttäjohtoryhmä sekä yksi lääkärikopteri.

Aiempia bussiturmia

Bussionnettomuus ei ollut kesän ensimmäinen. Toukokuun lopulla Eurajoella Satakunnassa epäilty rattijuoppo törmäsi henkilöautolla linja-auton keulaan valtatie 8:lla. Linja-autossa oli 13 matkustajaa, jotka eivät loukkaantuneet. Myöskään henkilöauton kuljettaja ei saanut vakavia vammoja.

Maaliskuun lopulla Kiteellä Pohjois-Karjalassa kuoli neljä ihmistä henkilöauton ja pikkubussin kolarissa. Poliisin mukaan henkilöauton kuljettajan epäillään ajaneen huomattavaa ylinopeutta ja olleen kovassa humalassa.

Kesällä 2018 neljä ihmistä kuoli ja 19 loukkaantui Kuopiossa, kun moottoritieltä ramppia noussut linja-auto syöksyi sillalta alas rautatielle. Bussista ei löytynyt teknistä vikaa. Onnettomuustutkintakeskuksen (Otkes) mukaan kuljettajan pitkäaikaissairaus nousi esille syynä onnettomuuteen.

Artikkelia päivitetty.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja