Viitasaaren kolarissa osallisena sittenkin kolme ajoneuvoa, loukkaantuneita seitsemän – poliisin mukaan ajo-olosuhteet olivat huonot

Viitasaarella Keski-Suomessa sattuneessa turmassa oli osallisena kolme ajoneuvoa, poliisi kertoi myöhään perjantaina. Poliisin mukaan Nelostiellä alkuillasta sattuneessa turmassa kolaroivat linja-auto, pakettiauto ja henkilöauto.

Osallisena olleessa Onnibusin linja-autossa oli 45 matkustajaa.

Turmassa loukkaantui poliisin mukaan seitsemän ihmistä, joista kaksi vakavasti. Pelastuslaitos on aiemmin kertonut, että vakavasti loukkaantuneet olivat henkilöautossa.

Tieto turmassa olleiden ajoneuvojen ja turmassa loukkaantuneiden määrästä on vaihdellut illan aikana.

Hätäkeskus sai tiedon hieman Viitasaaren keskustan pohjoispuolella sattuneesta onnettomuudesta ennen kello 17:ää.

Linja-auto ja pakettiauto olivat pelastuslaitoksen mukaan ajamassa pohjoisen suuntaan, ja ainakin yksi kolariin joutunut henkilöauto oli tulossa etelään. Palomestarin mukaan ei ollut vielä illalla selvillä, mitä yhteenajossa tarkemmin tapahtui.

Paikalle toinen bussi ja kuljettaja

Onnibusin toimitusjohtaja Joona Hurmerinta kertoi STT:lle iltayhdeksän jälkeen, että turmassa olleen linja-auton kuljettaja oli ollut työnjohtoon yhteydessä.

– Hän on hyvässä kunnossa ja pystynyt välittämään meille tietoa. Tällaiset kolarit ovat aina tosi ikäviä asioita. Ensisijaisesti suuntaamme ajatukset siihen, että kaikki osalliset ovat kunnossa niin meidän bussissamme kuin muissa osallisina olleissa autoissa.

Hurmerinnan mukaan turmapaikalle oli toimitettu korvaava linja-auto, johon matkustajat ohjattiin. Paikalle oli lähetetty myös toinen kuljettaja.

– Kuljettajan työvuoro ei enää jatku, jos tällainen tilanne tulee. Auto viedään korjaamolle, tarkastetaan perin pohjin, siihen tehdään tarpeelliset kunnostukset ja se palaa liikenteeseen aikanaan. Mutta se on kuitenkin vain rautaa.

Hurmerinnan mukaan ainakin heidän kuljettajansa oli soittanut hätäkeskukseen turman jälkeen.

Kolaripaikka suoralla tieosuudella

Nelostien liikenne ruuhkautui onnettomuuden jälkeen Viitasaaren seudulla.

Valtatien liikenne oli turman jälkeen kokonaan katkaistuna noin kello 18.30:een asti. Sen jälkeen liikennettä on ohjattu onnettomuuspaikan ohi yhtä kaistaa pitkin vuorotellen molempiin suuntiin, kertoi palomestari.

Kolari sattui kohdalla, jonka ohi ei ollut käytettävissä nopeaa kiertotietä. Liikennettä on kuitenkin poliisin mukaan ohjattu kulkemaan tien 69 kautta.

Palomestari arvioi STT:lle kello 18.50, että jonot saattoivat olla edelleen pitenemässä turmapaikan molemmin puolin, vaikka liikennettä pystyttiin päästämään jo valtatielle.

Kolaripaikka sijaitsee palomestarin mukaan melko suoralla tieosuudella noin sata metriä Muikunlahdentien risteyksestä pohjoiseen.

Poliisi: Ajo-olosuhteet olivat huonot

Ilmatieteen laitokselta kerrottiin iltaseitsemältä, että Viitasaaren seudulla oli kolarin tapahtuma-aikaan normaali ajokeli ja pikkupakkasta. Liikennesäästä ei ollut annettu Keski-Suomeen perjantaiksi varoituksia.

Poliisin tiedotteen mukaan ajo-olosuhteet olivat onnettomuuspaikassa huonot. Tien pinta oli poliisin mukaan liukas ja alueella oli pimeää. 

Poliisi ja onnettomuustutkintalautakunta jatkavat onnettomuuteen johtaneiden syiden selvittämistä. 

Juttua päivitetty 1.12.2023 kello 20.57: Juttua päivitetty kauttaaltaan tuoreilla tiedoilla esimerkiksi siitä, että kolarissa oli osallisena kolme eikä kaksi henkilöautoa.

Juttua muokattu 1.12.2023 kello 23.24: Poliisin antamien tietojen mukaan muutettu kolarissa osallisina olleiden ajoneuvojen määrää ja loukkaantuneiden lukumäärää.

Lue myös:

    Uusimmat