Mainos

Vanhemmat pöyristyivät: Koulu ohjeisti 10-vuotiaille tytöille kampaajaa itsenäisyysjuhliin – "Tarkoitus oli vain vinkata"

Helsinkiläiskoulun vanhempien kulmakarvat kohosivat, kun neljäsluokkalaisten itsenäisyyspäivän juhlien ohjeistus saapui koteihin. Opettaja kehotti nimittäin poikia pukeutumaan suoriin housuihin, kauluspaitaan, kravattiin ja pikkutakkiin ja vinkkasi tytöille kampaajasta. 

Pihlajiston ala-asteen opettajan lähettämä viesti aiheutti vanhempien keskuudessa kohun, kun se julkaistiin Helsinkiläiset vanhempainyhdistykset ry:n Facebook-sivulla. Viesti liittyi Finlandia-talolla järjestettäviin perinteisiin 4-luokkalaisten itsenäisyysjuhliin

Viestissä kehotettiin poikia pukeutumaan suoriin housuihin, kravattiin ja pikkutakkiin. Tyttöjen pukukoodi on viestin mukaan juhlamekko, juhlakengät ja tyylikäs kampaus. Myös kampaaja-ajan varaamista ehdotettiin.

Vanhemmat olivat huolissaan siitä, ettei kaikkien lasten vanhemmilla ole varaa juhlapukuihin ja kampaajiin etenkin joulun alla.

Koulun rehtori Heli Lehtinen kertoo, että asia on nyt selvitetty opettajan kanssa.

– Opettaja pystyy viestimään vanhemmille suoraan Wilma-viestillä, joita rehtori ei näe. Nyt, kun olen nähnyt viestin, ymmärrän, että opettajan tarkoitus ei ollut määrätä vaan vinkata, Lehtinen selittää.

– Mutta ohjeistus ei ole silti arvojeni mukainen.

"Myrsky vesilasissa"

Ohjeistus liittyy Finlandia-talolla järjestettävään tilaisuuteen, johon Helsingin pormestari kutsuu kaikkien pääkaupungin koulujen neljäsluokkalaiset.

Helsingin kaupunki on ohjeistanut lapsia pukeutumaan tilaisuuteen hieman arkivaatetta juhlavampiin, 10-vuotiaille sopiviin vaatteisiin ja muistuttaa siitä, ettei kaikilla ole mahdollisuutta panostaa rahallisesti.

Lehtinen kertoo, että koulultakin on lähtenyt vanhemmille uusi, oikaiseva viesti.

– Vanhemmilta on jo tullut hyvää palautetta asioiden hoidosta.

– Tämä oli tällainen myrsky vesilasissa ja nyt voidaan keskittyä oleelliseen eli siihen, että saadaan lapsille hienot juhlat.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.