Mainos

Koulu lähetti pojat rautakauppaan ja tytöt meikkaukseen – pettynyt isä vaati selitystä

Tuohtunut isä kirjoitti koululle kirjeen, jossa toivoi huomiota "vakavalle" aikamatkailuun liittyvälle tapaukselle.

Stephen Callaghan kirjoitti huolestuneen kirjeen tyttärensä koululle sen jälkeen, kun hänen 12-vuotias tyttärensä Ruby kertoi hänelle koulun aktiviteettipäivästä. Koulussa tytöt ja pojat jaettiin kahteen ryhmään: tytöt pääsisivät meikkaukseen, pojat taas rautakauppaan.

Callaghan, 51, kirjoitti koululle kirjeen, jossa kertoo toivovansa huomiota "vakavalle tapaukselle" koulussa.

– Kun Ruby lähti kouluun eilen, oli vuosi 2017, mutta kun hän palasi kotiin iltapäivällä, hän tuli vuodesta 1968. Tiedän, että näin tapahtui, koska Ruby kertoi minulle, että "tytöt" hänen kuutosluokallaan osallistuisivat hiusten ja meikin laittoon kirjastossa maanantai-iltapäivänä, kun "pojat" menevät Bunnings-kauppaketjun liikkeeseen, Callaghan kirjoitti.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Voitteko etsiä koulun rakennuksista repeämää aika-avaruusjatkumossa? Ehkä jossakin tyttöjen vessakopeista on viallinen flux capacitor -laite.

Flux capacitor on olennainen osa DeLorean-autoa, jolla matkustetaan tulevaisuuteen ja menneisyyteen Paluu tulevaisuuteen -elokuvissa.

– Odotan innokkaasti, että tämä korjataan, ja tyttäreni ja muut tytöt koulussa palautetaan tälle vuosituhannelle, jossa kouluaktiviteetteja ei jaeta tarkasti sukupuolirajojen mukaan.

Callaghan sai kirjeestään Twitterissä runsaasti kiitosta. Mies kertoi Metro-lehdelle olevansa ennemmin pettynyt kuin vihainen. Miehen mukaan Ruby olisi mieluummin lähtenyt kauppaan, mutta miespuolinen opettaja oli kertonut retken olevan "vain pojille".

– Mielestäni alakouluikäisten tyttöjen puolesta ei pitäisi tehdä valintoja, jotka perustuvat vain heidän sukupuoleensa, isä kommentoi lehdelle.

Kirjeen saamisen jälkeen koulu julkaisi tiedotteen, jonka mukaan kuudesluokkalaisten tyttöjen meikki- ja kampauspäivä on ollut koulussa pitkään perinne. Poikien aktiviteetti oli aiemmin erilainen, mutta se vaihtui vuosia sitten. Uudeksi aktiviteetiksi valikoitui tuolloin retki kauppaan.

– Yksikään vanhempi tai oppilas ei ole lähestynyt koulua huolenaan valitut aktiviteetit, koulu kirjoittaa.

Ruby sai oman kirjeen, jossa hänelle annettiin lupa valita tulevaisuudessa mieleisensä aktiviteetti.

Lähde: Metro.co.uk, Twitter

***

1:33

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.