Ashtonin, 3, opettaja väitti kynsilakan kuuluvan vain tytöille – somessa ylistetään isän reaktiota

Onko sukupuolineutraalius uusi normi kasvatuksessa? Näin asiantuntija vastaa 8:49
KATSO MYÖS: Onko sukupuolineutraalius uusi normi kasvatuksessa? Näin asiantuntija vastaa.

Yhdysvaltalaisisä pyrkii rohkaisemaan poikaansa tekemään asioita, joista tulee hyvä mieli – sukupuolinormeista välittämättä.

Yhdysvaltalainen isä tulistui, kun tämän poika tuli koulusta kotiin täysin musertuneena. Kolmevuotias Ashton kertoi isälleen, että hänen opettajansa oli sanonut kynsilakan kuuluvan ainoastaan tytöille, kirjoittaa NBC News.

Isä Christian Shearhod ja tämän tyttöystävä Eden tyrmistyivät pojan kertomuksen kuultuaan ja päättivät viedä Ashtonin kynsisalonkiin murtaakseen geneerisiä sukupuolinormeja. 

Shearhodin TikTokiin kuvaamasta videosta on tullut hitti ja moni ylistää isän toimintaa tapauksessa.

Kikattelua kynsisalongissa

Videolla vihreähiuksinen Ashton istuu kynsisalongissa kikattamassa ja valitsee kynsilakan värikseen kirkkaan pinkin lakan. Vielä onnellisemmalta poika vaikuttaa, kun isän tyttöystävä Eden valitsee saman lakan.

Kun kynsilakka oli laitettu, Ashton puhaltelee niitä tottuneen oloisesti kuivaksi, vaikkei isällä videon mukaan ole aavistustakaan, mistä Ashton on oppinut tavan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Itsekin opettajana työskentelevä Shearhod kertoi NBC Newsille, että Ashton on ollut kiinnostunut kynsilakasta jo kaksivuotiaasta asti.

– Siitä asti olemme lakanneet kynsiämme yhdessä, Shearhod kertoo.

Kynsisalonkiretken oli tarkoitus nimenomaan piristää opettajansa sanomisista mielensä pahoittanutta poikaa.

– Halusin vain varmistaa, että hän ei tuntisi huonoa omaatuntoa tai häpeää, sillä se on ollut jotain, mistä hän on nauttinut ja olemme tehneet sitä yhdessä useita kertoja, Shearhod kertoo ja lisää, että toivoo poikansa voivan nauttia iälleen sopivasta elämästä, ilman tiukkoja sukupuolinormeja.

Sosiaalisessa mediassa sataa tukea

Seuraavana päivänä Shearhod jutteli asiasta Ashtonin päiväkodin opettajien kanssa.

– Kerroin vain heille, että arvostaisin, jos he eivät sanoisi sellaisia asioita Ashtonille, antaisivat hänen tehdä omia juttujaan, Shearhod kertoo.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Alkuperäinen video on kerännyt TikTokissa vajaat 5 miljoonaa katselukertaa ja yli 17 000 kommenttia, joista suurimmassa osassa osoitetaan tukea poika-isäduolle.

– Opettajana olen pahoillani. Kerron aina oppilailleni, ettei ole olemassa "poika- tai tyttöjuttuja". Ainoastaan asioita, joista pidämme, eräs käyttäjä kommentoi.

Kommenteissa jaettiin myös kokemuksia siitä, miten omat kiinnostuksen kohteet eivät ole aina osuneet geneeristen sukupuolinormien asettamissa rajoissa "oikeaan laariin", mutta jotenkin maapallo on silti jatkanut pyörimistään tästä huolimatta.

Katso myös: 3-vuotias tyttö ja tämän karmiva nukke ovat täysin erottamattomat

Lähde: NBC News

Lue myös:

    Uusimmat