Tyttö poistettiin oppitunnilta farkkujensa takia – syynä pojat ja heidän hormoninsa: "Kuin se olisi hänen vikansa, jos poika koskee häntä"

Sukupuoliroolit koulussa 7:07

Äiti tuohtui kuultuan, miksi hänen tyttärensä sai koulussa moitteita farkuistaan.

Yllä olevalla videolla asiaa koulujen sukupuolirooleista.

Melissa McKinlay, Floridassa sijaitsevan Palm Beachin piirikunnan pormestari, julkaisi Facebook-tilillään 13. syyskuuta kuvan tyttärensä farkuista, joista toinen polvi on trendikkäästi rikki revitty. Tyttärellä oli ollut kyseiset farkut yllään koulussa.

Äiti kertoo päivityksessään, että kesken historiankokeen luokkaan oli tullut koulun henkilökuntaan kuuluva mies, joka oli kertonut tyttärelle, että tämän tulisi ottaa huomioon luokkansa pojat ja heidän hormoninsa vaatteita valitessaan. Mies oli poistanut tyttären luokasta ja laittanut hänet jälki-istuntoon loppupäiväksi.

– Niinpä häneltä jäi väliin koko päivän tunnit, eikä hän voinut tehdä koetta loppuun, äiti huomauttaa.

"Anteeksi mitä?"

Melissa ei purematta niellyt tyttärensä kohtelua, vaan kyseenalaisti sen voimakkaasti. Hän syyttää koulua seksismistä.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Olen pahoillani, mutta anteeksi mitä? Ehkä hänen olisi pitänyt käyttää erilaisia farkkuja. Mutta miksi hänen pitäisi huolehtia pukeutumisesta tiettyyn tyyliin vähentääkseen pojan mahdollista käyttäytymistä? Kuin se olisi hänen vikansa, jos poika koskee häntä sen vuoksi, miten hän pukeutuu?

– Oikeuttaako pojan mahdollinen kyvyttömyys hallita hormonejaan minun tyttäreni kyvyttömyyden osallistua tunneilleen tänään ja jäädä pois kallisarvoiselta kurssilta?

Äiti ei voi ymmärtää sitä, että hänen tyttärensä poistettiin tunnilta pelkän polven vuoksi.

– Poistiko hän tunneilta ne pojat, jotka käyttivät shortseja? Heillä näkyy kaksi polvea?

"Vaikuttiko näiden näkeminen kykyysi keskittyä?"

Päivityksen yhteyteen äiti on lisännyt kuvan tunnilta poistamiseen johtaneista farkuista.

– Vaikuttiko niiden näkeminen kykyysi keskittyä? Haluaisin ajatella, että hänen älykkyytensä ja nopeat hoksottimensa, kaunis hymynsä ja mieletön huumorintajunsa saattaisivatkin vaikuttaa. Hänen polvensa?

Äiti huomauttaa vielä, että jälki-istunto lounaan ajaksi siitä hyvästä, ettei koulun pukeutumisohjeita tarkalleen noudatettu, olisi vielä hyväksyttävää, mutta tämän kaltainen kokemus ei. Hän korostikin myöhemmässä Facebook-päivityksessä kannattavansa sääntöjen noudattamista, mutta tässä tapauksessa hänen mukaansa mentiin liian pitkälle – ainakin perusteluissa.

Äiti uskoo tapauksen selvitykseen

Koulun rehtori Mary Stratos kertoi pian Melissan Facebook-päivityksen jälkeen Palm Beach Postille, ettei ollut vielä perehtynyt tapaukseen. Hän kuitenkin huomautti, että revityt farkut oli kielletty kouluin säännöissä. Stratos kertoi kuitenkin ottavansa selvää tyttärelle annetuista perusteluisa.

Myöhemmin äiti päivittikin Facebookiin käyneensä rehtorin kanssa keskustelun ja vakuuttuneensa siitä, että tilanne hoidetaan koulun sisällä. 

Lähteet: Palm Beach Post, NBC Miami, Facebook

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja