Koukussa kofeiiniin? Hanki helpotusta näistä energiapommeista

Kahvilla on todettu olevan paljon terveysvaikutuksia, mutta liiallinen kofeiinin lipittäminen ei ole hyväksi. Ota apukeinot käyttöön, jos haluat eroon kofeiinista.

Jos tarvitsen suuren kupin kahvia heti aamusta vain päästäksesi ylös sängystä, et ole yksin. Monet kärsivät samaan aikaan niin unenpuutteesta kuin kofeiiniaddiktiostakin.

Kahvikuppi silloin tällöin ei ole paha asia, mutta jos olet todella koukussa päivittäiseen kofeiiniannokseesi, et ehkä huomaa viestejä, joita kehosi sinulle lähettää – kuten kehotusta mennä nokosille.

Kofeiinikoukusta irrottautumisen ei välttämättä tarvitse olla kidutusta. Kokeile seuraavia luonnonkeinoja, jotka auttavat kofeiinimäärän vähentämisessä antamalla omanlaistaan energiaa.

Raakakaakao

Raakakaakao sisältää tryprofaania, joka on keholle välttämätöntä hyvän mielen hormonin, serotoniinin, valmistamiseksi. Vaikka raakakaakaossa on vain jäänteitä kofeiinista, se sisältää energiasysäyksen antavaa teobromiinia.

Inkivääri

Inkivääristä on apua verenkierron tehostamisessa. Se antaa energiaa, mutta tuo samalla lämpöä ja rauhallisuutta. Se auttaa myös pahoinvointiin, joka on yksi yleisistä kofeiinin vieroitusoireista. Juo inkivääriteetä tai kokeile inkiväärillä höystettyä smoothieta.

Ginsengjuuri

Ginseng tunnetaan sen kyvystä vähentää väsymystä ja lisätä energiaa, mutta siitä on muuhunkin. Se tehostaa vastustuskykyä, puhdistaa maksaa ja helpottaa stressiä. Ginsengiä voi nauttia teessä tai ravintolisinä.


(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja