Mainos

Kouchnerista YK:n Kosovon siviilihallinnon johtaja

Ranskalainen valtiosihteeri Bernard Kouchner on valittu YK:n siviilihallinnon johtajaksi Kosovoon. Asiasta kertoo YK:n tiedottaja Fred Eckhard.

Kochnerin tehtäviin kuuluu muun muassa pakolaisten paluun organisointi ja uuden poliittisen järjestelmän rakentaminen Kosovoon. Siviilihallinnon johtajan viran odotettiin jo ennakolta menevän eurooppalaiselle, koska suurin osa valtavista jälleenrakennuskustannuksista lankeaa eurooppalaisten maksettaviksi.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan viivytti Kosovon siviilihallinnon johtajan valintaa useaan otteeseen. Tämän katsottiin kertovan poliittisesta kädenväännöstä valinnasta päätettäessä. Myös presidentti Martti Ahtisaaren nimi mainittiin useaan otteeseen yhtenä mahdollisena ehdokkaana. Ahtisaaren mahdollisuuksia katsottiin kuitenkin heikentävän sen, että hän on yhä istuva presidentti.

Lääkärit ilman rajoja -järjestön perustaja

59-vuotias Kouchner on hyvin suosittu julkisuuden henkilö Ranskassa ja Lääkärit ilman rajoja -järjestön perustaja. Koucheria ihaillaan pakolaisten ja sodan uhrien auttajana, mutta häntä on myös kritisoitu itsensä liiallisesta esiintuomisesta. Koucher on pitkän linjan avustustyöntekijä, joka on toiminut muun muassa Nigeriassa, Jordaniassa, Irakissa, Sudanissa, Etiopiassa, Armeniassa ja Jugoslaviassa.

Kouchner nimitettiin Lionel Jospinin hallituksen terveysministeriksi kesäkuussa 1997. Nykyisin hän on valtiosihteeri terveysministeriössä.
(STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.