Mainos

Kotoaan karannut teinityttö haki turvaa perheyrityksestä – orjuutettiin, piestiin ja poltettiin vuosien ajan

Zunduri on 23-vuotias, mutta hänen siro ulkomuotonsa saa hänet näyttämään teini-ikäiseltä. Zunduri on kärsinyt elämässään paljon, sillä nainen on ollut orjana viisi vuotta, uutisoi CNN.

Zundurin kirkkaat silmät ja ystävällinen hymy peittävät ne kauhut, joita hän on joutunut käymään läpi. Käsittämätön fyysinen ja henkinen hyväksikäyttö vei melkein hänen henkensä.

Zunduri ei ole naisen oikea nimi, mutta hän kutsuu itseään sillä nimellä. Hän päätti vaihtaa nimensä Zunduriksi sen jälkeen, kun hän sai vapautensa takaisin. Zunduri tarkoittaa japanin kielessä "kaunista tyttöä".

Kaikki alkoi, kun Zunduri karkasi poikaystävänsä kanssa kotoaan 17-vuotiaana. Parisuhde kuivui kokoon nopeasti, ja Zunduri huomasi olevansa kodittomana Mexico Cityssä. 

Hän ei kuitenkaan palannut kotiinsa, vaan haki suojaa ja ruokaa naiselta, joka omisti pesulan. Kyseessä oli perheyritys: Nainen omisti pesulan, mutta hänen isänsä ja tyttärensä auttoivat häntä yrityksen pyörittämisessä. Myös omistajan sisko ja hänen kaksi lastaan auttoivat.

Zunduri kertoo omistajan kohdelleen häntä aluksi niin hyvin, että hän ryhtyi kutsumaan naista äidikseen.

Raskaita päiviä ja potkimista

Pikkuhiljaa Zundurin työtaakka kasvoi. Ensin hän auttoi ainoastaan kotitöissä, eikä työskennellyt pesulassa. Seuraavaksi hän alkoi silittää vaatteita muutaman tunnin ajan päivässä. Myöhemmin hän huomasi silittävänsä 16 tunnin ajan – joskus jopa 20 tuntia päivässä.

Samalla, kun työtaakka kasvoi, Zundurin saama ruokamäärä väheni.

Zunduri kertoo, että kerran hän oli syömättä viisi päivää. Hän oli niin nälkäinen, että hän jyrsi muovipussia, jossa hän kuljetti pestyjä paitoja. Hän selvisi hengissä juomalla vettä, jota hän sai silitysraudasta.

Tuolloin hänen nukkumapaikkansa oli jo siirretty lattialle.

– Sitten hän alkoi potkia minua. Hän sanoi, ettei minulla ollut oikeutta puhua hänelle, koska hän oli minulle kuin äiti. Hän sanoi, että jos kutsun häntä äidiksi, minun täytyy ymmärtää, että äidit kurittavat lapsiaan, Zunduri sanoo.

Zunduri sanoi, että henkisen hyväksikäytön lisäksi hänet myös aivopestiin. Viesti oli aina sama: "Olet arvoton".

– Hän yritti aina laittaa ajatuksia päähäni. Hän sanoi muun muassa, ettei äitini rakasta minua, sillä jos hän rakastaisi, hän olisi luonani. Jos hän rakastaisi minua, hän olisi hakenut minut takaisin kotiin. Poika, jonka kanssa lähdin, ei myöskään rakastanut minua. Hän ei sietänyt minua, koska olen arvoton naisena, Zunduri sanoo.

Silittämistä kahleissa

Viimein, kun Zundurista tuntui, että hän ei pysty ottamaan enää vastaan yhtään pahoinpitelemistä tai nöyryyttämistä, asiat pahenivat. Hänen vangitsijansa laittoi hänet kahleisiin.

– Hän sanoi, että sillä tavoin eläimiä – kuten minua – tulisi kohdella. Hän tarttui minuun ja laittoi kahleet kaulani ympärille. Sanoin, etteivät kahleet ole tarpeen. Pyysin, ettei hän kohtelisi minua sillä tavoin, Zunduri kertoo.

Kahleet siirrettiin kaulalta rinnalle, jotta Zunduri voisi edelleen silittää vaatteita. Zunduri arvioi viettäneensä kuusi kuukautta kahleissa.

Vartalo täynnä pahoinpitelyjälkiä

Zunduri pääsi pakenemaan vasta viiden vuoden jälkeen. Pakenemismahdollisuus avautui huhtikuussa vuonna 2015, kun hänet orjuuttanut nainen jätti Zundurin kahleet löysälle.

Ihmisoikeusasianajaja Maria Teresa Paredes oli yksi ensimmäisistä ihmisistä, joka näki Zundurin tämän vapautumisen jälkeen. Paredes kertoo CNN:lle olleensa kauhuissaan, kun hän näki Zundurin vammat.

– Hänen vartalossaan ei ollut ainoatakaan kohtaa, jossa ei olisi ollut haavaa tai arpea. Hänessä oli myös naarmuja ja mustelmia. Ja hän oli menettänyt paljon hiuksia, Paredes muistelee.

Ei ihmekään, että Zunduri oli täynnä vammoja: hakkaamisen lisäksi hänen vangitsijansa polttivat tasaisin väliajoin silitysraudalla eri osia hänen vartalostaan.

Näyttelijä ja ihmisoikeusaktivisti Karla de la Cuesta on tutustunut Zundurin kanssa.

– Hän on kertonut minulle, että hänen vangitsijansa repivät ruvet hänen ihostaan. Kun palohaavat olivat parantumassa, he repivät ruven irti, jotta haava alkaisi taas vuotaa verta, de la Cuesta kertoo.

– He raapivat hänen niskaansa kynsillään. Hänen päänsä oli erittäin vahingoittunut. He käyttivät silitysrautaa polttaakseen hänen päätään.

Perheenjäsenille jopa 40 vuoden tuomiot

Poliisit tekivät ratsian taloon, jossa Zunduria oli pidetty vankina. Seitsemän ihmistä pidätettiin, mukaanlukien kaksi alaikäistä.

Kaikki kuuluivat samaan perheeseen.

Kaksi alaikäistä vapautettiin myöhemmin, mutta kaikki viisi aikuista ovat edelleen telkien takana. Heitä syytetään ihmiskaupasta ja hyväksikäytöstä. Heitä voi odottaa jopa 40 vuoden vankilatuomio.

Syyttäjä Juana Camila Bautistan mukaan jokainen perheenjäsen kohteli Zunduria huonosti jollain tavalla – jopa lapset.

Tutkijat ovat myös vahvistaneet Zundurin todistajanlausunnon. He löysivät ympäri pesulaa veritahroja, jotka sopivat Zundurin DNA:han.

– Zundurilla oli hyvin pitkälle edennyt anemia, ja lääkäreiden mukaan vartalonsa ja sisäelimensä olivat samassa kunnossa kuin 80-vuotiaan ihmisen.

Zunduri on käynyt läpi useita toimenpiteitä osana toipumistaan.

Vaikka Zunduri on kokenut kauheita asioita, ei hänen sisimpäänsä ole nujerrettu: Nykyään hän kiertää ympäri maailmaa kertomassa tarinaansa orjuudesta.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.