Koto: Tee itse hienot ja päällystetyt kansiot

Anu Harkki Kotosta näyttää, miten kansioiden päällystäminen käy kätevästi ja helposti kauniilla kankailla. Kodin tärkeät paperit löytyvät helpommin, kun ne on säilötty personoituihin mappeihin.

Tarvitset:

Kansio
Vesiohenteista liimaa
Vettä
Kankaita
Pitsinauhaa
Sakset/harkkosakset
Pensseli

Sekoita liima ja vesi. Liimaa 1dl, vettä 0,5 dl. Valitse kankaat ja mittaa ja sovita ne niin, että kangasta jää käännettäväksi kansion nurjallekin puolelle (2-3cm). Näin lopputuloksesta tulee siisti ja päällyste pysyy paremmin.

Sivele liima valmiiksi leikatulle kankaalle niin, että kangas kastuu liimasta. Kansio kannattaa pitää liimausvaiheessa aukinaisena sisäpuoli pöytää vasten. Sivele liimaa myös kansion päälle.

Asettele ja pingota kangas paikoilleen ja tee samoin kaikkien kangaspalojen kohdalla. Kun kansio on päällystetty, käännä kansioja liimaa käännösvarat kansion sisäreunoille sivelemällä liimaa kansion reunoille.

Kulmat saa asettumaan siististi leikkaamalla kankaaseen viilto kulman kohdalle ja asettamalla kulmat sitten päällekkäin.

Sivele lopuksi liimavettä kankaiden päälle. Liima kuivuu näkymättömäksi ja antaa kankaalle kestävän hieman kiiltävän pinnan.

Lopuksi viimeistele kansio koristenauhalla, liimaamalla se kiinni samoin, kuin kankaatkin.

Anna kuivua kunnolla ennen käyttöä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja