Mainos

Kotkassa tuhoisa tulipalo

Ristinkallion neuvola ja kirjasto tuhoutuivat tulipalossa Kotkassa viime yönä. Tulipalon aiheuttamat vahingot nousevat useisiin miljooniin markkoihin.

Kotkan palokunta sai hälytyksen kello 22 eilisiltana Ristinkallion yhdistettyyn neuvola-kirjastorakennukseen. Palo oli lähtenyt roskalaatikosta, levinnyt seinään ja sytyttänyt katon palamaan. Tuli oli levinnyt myös rakennuksen välikattoon.

Suurista ponnisteluista huolimatta palo levisi niin pahasti, että palokunnan oli pakko lopettaa rakennuksen tavaroiden pelastaminen ja ryhtyä suojaamaan viereisiä rakennuksia noin kello 00.40. Rakennuksen vieressä sijaitsee muun muassa päiväkoti. Palokunta ehti kuitenkin pelastaa neuvolan potilasarkistot ja noin viidenneksen kirjaston kirjoista.

Hevostalli paloi Kuortaneella

Maalaistalon ulkorakennus tuhoutui täysin tulipalossa Kuortaneella viime yönä. Palosta aiheutui yli 1,5 miljoonan markan vahingot. Poliisi tutkii palon syytä. Palokunta hälytettiin paikalle noin kello yksi. Noin 1 000 neliömetrin ulkorakennus oli ilmiliekeissä.

Palo saatiin rajattua siten, ettei ulkorakennuksesta vajaan kymmenen metrin päässä sijaitseva päärakennus syttynyt tuleen. Talon kolmihenkiselle perheelle ei käynyt kuinkaan.

Kuortaneen palokunnan yksiköiden lisäksi sammutustöihin hälytettiin Alavuden palokunnan kaikki yksiköt sekä säiliöauto Lapuan palokunnasta. Myös kaivinkone tarvittiin raivaustöihin. Palanut ulkorakennus oli vastikään remontoitu hevostalliksi. Eläimiä siellä ei kuitenkaan vielä ollut.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.