Kotkan brutaalin paloittelujutun tutkinnanjohtaja Rikospaikassa: Kunniaväkivaltatapaukset lisääntyvät Suomessa

Näin tutkijat löysivät Kotkan paloittelujutun luut 0:58

Kotkan erikoisen henkirikos- ja paloittelujutun tutkinnanjohtajan, KRP:n rikoskomisarion Olli Töyräksen mukaan tapaus on hänenkin pitkällä poliisiurallaan ainutlaatuinen.

– En koskaan aiemmin ole törmännyt näin pieteetillä tehtyyn paloitteluun sekä piilottamistapaan. Syytetty on viettänyt päiviä vainajan kanssa paloitellakseen uhria. Se on hyvin poikkeuksellista, Töyräs sanoo illan Rikospaikka-ohjelman haastattelussa.

Töyräs kertoo Rikospaikassa myös, kuinka verijälki- ja muuta teknistä tutkintaa tehtiin.

43-vuotiaalle irakilaismiehelle luettiin tällä viikolla Kymenlaakson käräjäoikeudessa syytteet taposta ja hautarauhan rikkomisesta. Miehen epäillään lyöneen ja potkineen maanmiehensä kuoliaaksi asunnossaan viime elokuussa Kotkassa.

Teon jälkeen mies paloitteli ruumiin, sahasi uhrin luita pieniin osiin, laittoi luut mausteineen pusseihin ja kätki ne asuntoonsa. Syytetty kiistää tapon mutta myöntää paloittelun.

Poliisi ei epäillyn kiinnioton jälkeen heti löytänyt luita vaan epäilty paljasti niiden kätköpaikat vasta myöhemmin poliisiautossa, kun epäilty oli näyttämässä poliisille mahdollista ruumiinosien hävityspaikkaa Vihtijärvellä.

Ruumiin brutaaliin paloitteluun ei saatu tutkinnassa eikä epäillyn kuulusteluissa mitään järkevää selitystä.

Töyräs: Kunniaväkivaltapaukset lisääntyvät

Väkivallanteon taustalla oli todennäköisesti jonkinlainen ihmissuhteisiin liittyvä kiista.

Tutkinnassa tuli ilmi viitteitä kunniaan tai ylpeyteen liittyvistä asioista.

– Jokin kosketus hänen omaan elämäänsä, hänen omaan ylpeyteensä. Pitäisin tämän jutun kuitenkin erillään siitä kunniaväkivallasta, mitä Suomessakin on nähty viime viikkoina, Töyräs sanoo ja viittaa esimerkiksi Haagan puukotuksiin.

Töyräs arvioi ohjelmassa, että kunniaväkivaltatapaukset tulevat Suomessa joka tapauksessa lisääntymään lähivuosina.

– Näin itse uskon. Sen takia kiihkoton keskustelu asiasta on hyvin tärkeätä.

Rikospaikka keskiviikkoisin klo 22.35 MTV3

Lue myös:

    Uusimmat