Rikospaikka: "On pahuutta, on tyhmyyttä ja on vääriä valintoja" – tutkinnanjohtaja kertoo Lahden kidutusjutusta

Tutkinnanjohtaja kertoo Lahden karusta kidutusväkivallasta 11:12

14-vuotias lahtelaistyttö joutui rajun, kidutusluontoisen väkivallan uhriksi Lahden Kiveriössä viime joulukuussa. Rikoskomisario Lila Havusela kertoi tapauksen tutkinnasta keskiviikon Rikospaikassa.

– Tämä oli surullinen ja hyvin väkivaltainen juttu. Ihmisarvoa loukkaavalla tavalla nöyryytettiin lasta, Havusela sanoi.

Kiveriön juttu toi Havuselan mieleen Koskelan teinimurhan 2020.

Kiveriössä 14-vuotiasta tyttöä muun muassa uhattiin ja viillettiin teräaseella, hänen kättään poltettiin hellalla, tyttö pakotettiin juomaan klooria sekä nuolemaan vessanpönttöä ja verta lattialta.

Tytön hiuksia leikattiin ja hänen piti itse imuroida leikatut hiukset lattialta. Fyysinen ja henkinen väkivalta kaikkinensa oli pitkäkestoista. Tytöltä varastettiin myös omaisuutta.

Havuselan mukaan jonkinlaisena tekosyynä, ei niinkään motiivina, rajuun väkivaltaan ovat olleet ihmissuhteisiin liittyvät mustasukkaisuusasiat sekä vasikointiepäilyt.

Törkeästä pahoinpitelystä ja ryöstöstä epäillään 19-vuotiasta miestä ja 19-vuotiasta naista. He olivat asiassa myös vangittuna. Kolmas epäilty on 18-vuotias mies. Tapaus on syyteharkinnassa.

– Tekijöistä tämä kertoo sen, että jossain on jotain mennyt pieleen heidän kasvamisessaan nuoriksi aikuisiksi.

– On pahuutta, on tyhmyyttä ja on vääriä valintoja, Havusela kuvaa.

Katso koko haastattelu Lahden väkivaltajutun tutkinnasta Rikospaikan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat