Parturi-kampaaja tappoi miehensä naisystävän Töölössä 1998 – jäi kiinni kerrostalon pihalta, kun yritti hävittää ruumiin: "Se oli todella kauhea tilanne"

Parturi-kampaaja tappoi miehensä naisystävän Töölössä vuonna 1998 ja yritti hävittää ruumiin 8:15
Parturi-kampaaja tappoi miehensä naisystävän Töölössä vuonna 1998 ja yritti hävittää ruumiin. Katso videolta koko Rikospaikan juttu aiheesta.

Helsingin Töölössä paljastui heinäkuussa 1998 henkirikos, kun nainen oli raahaamassa jätesäkkiin ja päiväpeittoon käärittyä ruumista autonsa takakonttiin. Sivulliset kiinnittivät huomiota erikoiseen toimintaan ja soittivat poliisit paikalle.

Hätäkeskus sai useita puheluja Töölöstä maanantai-iltana 27. heinäkuuta vuonna 1998.

– Epäilty yritti siirtää ruumista omaan luksusmersuunsa kerrostalon takapihalla. Naapurien epäilykset heräsivät, kun toiminta oli kestänyt pitkään ja siinä nähtiin verta. Se aiheutti puheluryntäyksen hätäkeskukseen, jutun tutkinnanjohtajana toiminut rikosylikomisario (vv.) Kari Tolvanen kertoo Rikospaikan haastattelussa.

Poliisit tulivat iltaviiden jälkeen paikalle Messeniuksenkadulla sijaitsevan kerrostalon sisäpihalle. Sieltä löytyi nainen, joka oli siirtämässä naisen ruumista autonsa takakonttiin.

– Sattumoisin sinne paikalle oli tullut uhrin sisko ja hän tajusi, että käärön sisällä on hänen siskonsa. Hän oli ymmärrettävistä syistä paniikissa ja hysteerinen. Se oli todella kauhea tilanne, Tolvanen muistaa.

Syynä mustasukkaisuus

Epäilty parturi-kampaaja otettiin kiinni heti paikan päältä. Nopeasti selvisi, että vain kiinniotettua naista oli syytä epäillä henkirikoksesta.

Teko oli tapahtunut uhriksi joutuneen farmaseutin asunnossa.

Nainen tunnusti heti samana iltana pidetyissä ensimmäisissä kuulusteluissa teon.

Parturi-kampaaja kertoi kuulusteluissa henkirikoksen syyksi mustasukkaisuuden, koska hänen aviomiehellään oli suhde uhrin kanssa.

– Hän tunnusti ja kertoi oman näkemyksensä. Hän kertoi joutuneensa itse uhriksi, koska hänen miehensä oli pettänyt häntä tämän surmatun naisen kanssa. Se oli hyvin kylmäävää kertomusta, ikään kuin tämä teko olisi ollut oikeutettu, Tolvanen sanoo.

Poliisi tutki tekoa alusta saakka murhana, koska nainen oli suunnitellut tekoa pitkään ja siihen liittyi myös erityistä raakuutta ja julmuutta. Nainen käytti teossa teräasetta ja kuristi uhria silitysraudan johdolla.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi naisen murhasta elinkautiseen vankeuteen, mutta hovioikeus lievensi tuomiota. Hovioikeus katsoi teon tapoksi ja tuomitsi naisen 9 vuoden vankeuteen. Ensikertalaisena hän istui siitä puolet.

Miksi tutkinnanjohtaja ei voi vieläkään käsittää hovioikeuden tuomiota? Mitä yhtäläisyyksiä Töölön mattosurmalla ja Ullanlinnan viime joulukuisella henkirikoksella on? Katso yllä olevalta videolta Rikospaikan juttu aiheesta.

Lue myös:

    Uusimmat