Uutta tietoa Helsingin takaluukkumurhasta MTV:n Rikospaikassa: Tehtiin teräaseella yksityisasunnossa Kannelmäessä – uhri löytyi myöhemmin auton takaluukusta

Illan Rikospaikka-ohjelman tietojen mukaan Helsingin niin sanottu takaluukkumurha tehtiin teräaseella. 

– Teko on tapahtunut teräaseella Kannelmäen kaupunginosassa sijaitsevassa yksityisasunnossa lokakuun alussa, rikostarkastaja Petri Rainiala vahvistaa Rikospaikan haastattelussa.

Juttua tutkitaan murhana raa'an tekotavan vuoksi. MTV:n tietojen mukaan uhri, vuonna 1993 syntynyt Jan Sebastian Saarinen, löytyi joulukuussa auton takaluukusta muualta kuin Kannelmäestä. Saarisesta oli aiemmin tehty katoamisilmoitus.

Poliisi joutui lähtemään henkirikoksen tutkinnassa pitkältä takamatkalta. Tapahtumien kulku ja epäiltyjen roolit ovat osin vielä epäselviä. 

– Näitä selvitellään, missä auto on liikkunut, millä tavalla ja ketkä ovat osallistuneet auton liikutteluun. Tilanne tutkinnassa elää koko ajan, Rainiala sanoo.

Motiivina "henkilökohtaiset asiat"

Murhasta epäiltynä on ollut vangittuna kaikkiaan kuusi henkilöä, joista osa on yhä vapautensa menettäneenä. Yhdellä vangituista on erittäin rankka rikostausta.

39-vuotias mies tappoi helmikuussa vuonna 2002 asuntoonsa tulleen tuttavan lukuisilla veitseniskuilla. Miestä lyötiin rautaputkella päähän useita kertoja. Tämän jälkeen puolustuskyvytön, mutta tajuissaan ollut uhri talutettiin kylpyhuoneeseen, jossa uhria lyötiin ja viilleltiin pään, kaulan ja niskan sekä käsien ja rintakehän alueelle 134 kertaa.

Rainialan mukaan tutkinnassa olevan murhan motiivia selvitetään yhä, mutta poliisilla on siitä jo käsitys.

– Tämänhetkisen tiedon mukaan huumevelkaa ei ole taustalla. Motiivi liittyy henkilökohtaisiin asioihin.

Lue myös:

    Uusimmat