Mainos

Kotitekoisten Xbox-pelien kauppa avattiin – harrastekehittäjät voivat julkaista nyt itse tuotoksensa

Microsoft tarjoaa kotitekoisten pelien kehittäjille oman kauppapaikan Xbox ja Windows -verkkokaupoissa. Eroa tehdään kuitenkin pienten, itsenäisten pelistudioiden julkaisuihin.

Microsoft avasi Xbox Live Creators Program -palvelunsa, jotta itsenäiset pelien kehittäjät voivat julkaista pelinsä suoraan Xbox One -pelikoneelle tai Windows 10 -käyttöjärjestelmää käyttäville tietokoneille. Ensimmäiset pelit ovat jo tulleet myyntiin ja ne löytyvät Xbox Store ja Windows Store -verkkokaupoista kohdasta ”Creators collection”.

Microsoft on yksinkertaistanut Creators collection -valikoiman pelien julkaisuprosessia. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että pelien ei tarvitse olla täysin valmiita pelejä, jos kehittäjät haluavat esimerkiksi saada palautetta keskeneräisistä peleistä.

Kokoelman pelit eivät ole kelpuutettuja saavutuksiin eli Achievements-palkintoihin, ne eivät kartuta Gamerscore-pisteitä, eikä pelejä voi pelata Xbox Live -moninpelinä. Creators collection onkin tarkoitettu enemmän kotitekoisten pelien julkaisemiseen, kun taas pienet pelistudiot rohkaistaan julkaisemaan pelinsä ID@Xbox -ohjelman kautta.

Itsenäiset kehittäjät voivat käyttää tavallista Xbox One -konsolia pelien kehittämiseen ja julkaisemiseen. Pelit on kehitettävä Universal Windows App -formaattiin, jotta ne toimivat myös Windows 10 -tietokoneilla.

Lähde: The Verge


***

2:16

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja