Mainos

Kotitalouksille luvassa halvempaa sähköä

Kotitalouksien sähkö halpenee vihdoin ja sama laskeva suunta jatkuu ainakin pitkälle loppuvuoteen. Markkinajohtaja Fortum ilmoitti tänään keskimäärin yhdentoista prosentin hinnanlaskusta huhtikuun alussa. Polttoaineet ja päästöoikeudet ovat halventuneet vauhdilla talouskriisissä.

Kuluttajien tiukka palaute sai Fortumiin vauhtia. Jatkossa kuluttajahinta seuraa nopeammin sähkön pörssihintaa. Samalla Fortum tarjoaa asiakkaille sähkösopimuksia, joissa hinta sovitaan yhden tai kolmen kuukauden välein tai jopa kahdeksi vuodeksi.

- Uskomme kilpailijoiden seuraavan perässä. Tietysti loppukädessä asiakas päättää, mihin markkinat menevät, sanoo Fortum Marketsin johtaja Matti Saario.

Helsingin Energia muistuttaa, että heillä on ollut samanlaisia tuotteita pitkään. Se myös laskee olevansa paljon halvempi kuin Fortum hinnanalennuksensa jälkeen.

- Ollaan ihmetelty sitä, että hintaero on ollut kovin iso. Se on ollut lähes 40 prosenttia laskentatavasta ja tuotteesta riippuen, kertoo Helsingin Energian johtaja Jukka Niemi.

Sähköyhtiöiden uusi hinnoittelu auttaa nyt kuluttajaa, sillä pörssisähkön hinnan uskotaan laskevan ainakin pitkälle loppuvuoteen.

Sähkömarkkinoiden valvoja muistuttaa, että joskus hinta taas nousee.

- Sähköhinnan muutokset tulevat nopeammiksi. Jos markkinoilla hinnat laskee, ne näkyy hinnoissa. Mutta myös hintojen nousut tulevat omaan laskuun näkyviin, kertoo Energiamarkkinaviraston ryhmäpäällikkö Antti Paananen.

Sähkön kulutus on pudonnut dramaattisesti, kun teollisuus vähentää tuotantoaan.

Katso Jussi Kärjen juttu (Kymmenen uutiset 23.2.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.