Kotimaista ja kansainvälistä laatua: Veikkausliigan puolimatkan tähdistö

Jalkapallon Veikkausliigassa kukkii niin kotimainen kuin kansainvälisiltä pelaajamarkkinoilta hankittu taito.

Veikkausliiga on ylittänyt puolimatkan krouvin. Jokaisella joukkueella on nyt takana 17 ottelua; kaikkiaan ottelukierroksia kertyy 33.

Seuraavassa valinnat liigan tähtiyksitoistikkoon.

Maalivahti Aleksandr Vasjutin, FC Lahti

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas on juoninut onnistuneen taktiikan, joka lähtee oman pään varjelemisesta. Kun viime peleissä mukaan ovat vielä tulleet hyökkäystehot, kaikki näyttää hyvältä: Kuhnurit on sarjassa jo kolmantena. Yksi kulmakivistä on Pietarin Zenitistäkin tuttu maalivahti Vasjutin, joka on pelannut kauden joka minuutin.

Puolustaja Veli Lampi, VPS

Kokeneella kaverilla vastuuta piisaa. Liigan puolivälin jälkeen hänellä on enemmän peliminuutteja koossa kuin kellään muulla Vepsun kenttäpelaajalla. Vaikka kokemusta on Hollannin ja Sveitsin liigoista, työmoraali ei rakoile kotimaan kentilläkään.

Puolustaja Nikko Boxall, KuPS

Liigassa vain HJK ja FC Lahti ovat päästäneet vähemmän maaleja kuin KuPS. Uusiseelantilainen ei ole puolustuksen keskustassa mikään fyysinen pelote, mutta hoitaa työnsä tuloksellisesti. Yläkerran tehot ovat silkkaa plussaa: tilillä jo kaksi maalia ja kaksi syöttöä.

Puolustaja Faith Friday Obilor, HJK

Nigerialainen laatupuolustaja ei pelkää pitää palloa tai nousta hyökkäyksiin. Maali IFK Mariehamnia vastaan oli yksi viime vuosien hienoimmista kotimaan liigassa. Selkeä peruskallio Klubin alakerrassa.

Puolustaja Mikko Hauhia, FC Lahti

Mies, jolle "sairaslista" on tuiki tuntematon termi. Teräsmies luutii luotettavasti Kuhnurien alakerran laidalla aina vaan. Parrunpätkällä on ikää 32 vuotta, eikä vauhti osoita hiipumisen merkkejä.

Keskikenttäpelaaja Mosa, HJK

Taitoniekka ja tuittupää, jonka tahto auttaa joukkuetta voittamaan ei rakoile. Tärkeys korostuu juuri nyt, kun keskialueen huippu Atomu Tanaka on loukkaantuneena. "Vain" kaksi maalia ja kolme syöttöä; mutta ne ovat vain osa pelaajan merkitystä joukkueelle.

Keskikenttäpelaaja Robbin Sellin, IFK Mariehamn

IFK M menetti tärkeitä pelaajia mestaruusvuoden jälkeen. Oikeastaan ainut uusi vahvistus on Sellin, hyvin liikkuva ja taitavasti syöttelevä, fyysisesti hieman heppoinen ruotsalainen. Osaa pistää myös pallon maaliin. Mestarien liigan karsinnoissa tie on nousemassa pystyyn, joten Sellinin loppukauden missio on IFK M:n avittaminen mitaleille Veikkausliigassa.

Keskikenttäpelaaja Juha Hakola, VPS

Matkamies (Heracles, Willem II, Ferencvaros) on löytänyt uuden majapaikan Vaasasta. Hakola harvoin varsinaisesti loistaa, mutta kokemus ja juonikkuus pulpahtavat hyvillä hetkillä salakavalasti pintaan. Pelote erikoistilanteissa.

Hyökkääjä Akseli Pelvas, HJK

Kun Alfredo Morelos (edelleen Veikkausliigan maalipörssin ykkönen) vaihtoi Skotlannin Rangers FC:hen, Pelvas siirtyi laidalta keskushyökkääjäksi ja vastasi muuttuneen työnkuvan haasteisiin oivallisesti. Kahdeksaan viime peliin, Eurooppa-liigan karsinnat mukaan lukien, kuusi maalia.

Hyökkääjä Tuco, Ilves

SJK:sta ja FC Lahdestakin tuttu kamerunilainen on elämänsä keväässä. Tuco etenee päättäväisesti eikä emmi laukomista. Morelosin vaihdettua maisemaa maalipörssin moraalinen ykkönen yhdeksällä maalillaan. Samaan on pystynyt IFK M:n Aleksei Kangaskolkka.

Hyökkääjä Filip Valencic, PS Kemi / HJK

Viime kaudella slovenialainen ei ollut vielä iskussa, mutta vastuun kasvettua tulosta alkoi syntyä upeasti. Niin upeasti, että HJK otti ja nappasi miehen joukkueeseensa. Tarina on tuttu. Viime kaudella PS Kemi menetti Billy Ionsin SJK:hon, eikä miestä erinomaisesti korvannut Erik Törnroskaan jatkanut Meri-Lapissa.

Lue myös:

    Uusimmat