Kotien pienet tuholaiset yleistyneet – pidä kaapit puhtaina

Turkiskuoriainen ja keittiökoisa ovat kotien yleisimmät tuholaiset. Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen asiakaspalvelusta kerrotaan, että sisätilojen hyönteiset huolestuttavat ihmisiä entistä enemmän.

Viime vuonna Helsingin kaupungin ympäristökeskus sai yhteensä 881 yhteydenottoa sisätilojen hyönteisiin liittyen. Vuonna 2012 ympäristökeskuksen tunnistukseen tuoduista tuhohyönteisistä yleisimmät olivat turkiskuoriainen, keittiökoisa, museokuoriainen, riisihärö, jäytiäinen ja lutikka.

Turkiskuoriainen ja museokuoriainen ovat tekstiilituholaisia. Useimmiten ne löytyvät vaatekomerosta ja niiden olemassaolosta kertovat vaatteisiin ilmestyneet reiät.

Keittiökoisa ja riisihärö ovat taas elintarviketuholaisia. Ne viihtyvät keittiön kaapeissa ja pilaavat ruoka-aineita. Uusissa asunnoissa esiintyviä hyönteisiä ovat jäytiäiset, josta ei sinällään ole haittaa. Ne häviävät yleensä itsestään, kun kosteus poistuu uuden talon rakenteista.

Näin pidät tuholaiset loitolla

Kotien yleisimpiä tuholaisia voi torjua yleensä ilman tarkkaa tunnistusta, sillä samat torjuntaohjeet pätevät erilaisiin tuhohyönteisiin. Vain esimerkiksi viime aikoina yleistynyttä lutikkaa tai harvinaisempaa russakkaa on vaikea hävittää kotikonstein ja apuun tarvitsee torjuntaan erikoistuneen ammattilaisen.

Lähde: Helsingin kaupungin ympäristökeskus

Lue lisää:

MTV3 Koti:

Kuva: Lehtikuva

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja