Mainos

Kostroman aluehallinto hylkäsi Ruukin sahan

Ruukki Groupin hankkeet Venäjällä ovat vahvassa vastatuulessa. Kostroman aluehallinto ilmoitti tänään, että se on hylännyt Ruukki Groupin sahan rakentamisen Venäjälle.

Vielä aiemmin samana päivänä yhtiön tilinpäätöstilaisuudessa toimitusjohtaja Matti Vikkula vakuutti, että tavoite on aloittaa sahan rakentaminen Venäjälle kevään aikana.

- Asia on aktiivisessa vaiheessa ja kesken. Jos aikataulut venyvät olennaisesti, on tietenkin tärkeää pohtia Kostroman rinnalla muitakin vaihtoehtoja. Uskon kuitenkin, että päätös tulee nopeasti, Vikkula kommentoi päivällä.

Yhtiö haki Kostroman aluehallinnolta Venäjän metsälain mukaista prioriteetti-investoijan asemaa, jota yhtiö olisi tarvinnut metsähakkuuoikeuksien saamiseen. Sahahanke on poistettu myös investointirekisteristä.

Vikkulan mukaan yhtiö ei saanut tietoa sahahankkeen hylkäyksestä suoraan Kostroman aluehallinnolta vaan heidän tiedotteestaan. Tiedotteen mukaan hanke hylättiin, koska Ruukki ei ollut sijoittanut hankkeeseen kuin murto-osan sovitusta summasta.

Vikkula ei halunnut kommentoida yllättävää hylkäystä, vaan arvioida sen vaikutuksia rauhassa.

Ruukki Group suunnittelee Venäjälle lisäksi miljardiluokan investointia sellutehtaaseen. Aluehallinnon päätös ei Vikkulan mukaan aiheuta muutoksia yhtiön sellutehdashankkeeseen, joka on edelleen investointirekisterissä. Tehdas on tarkoitus saada toimintaan vuonna 2010.

Kemijärvi kiinnostaa edelleen

Ruukki Group on Vikkulan mukaan edelleen kiinnostunut bisnesmahdollisuuksista Kemijärvellä. Stora Enso torjui Ruukki Groupin joulukuussa Kemijärven sellutehtaasta tekemän ostotarjouksen.

- Meillä on Stora Enson kanssa toimiva keskusteluyhteys, mutta päätös Kemijärven suhteen on mitä on. Pohjoisen massaliikkeen aktiviteetit ovat olleet positiivinen yllätys, ja erilaisia lähestymisiä meidän suuntaan on tullut. Osaltamme pohdimme, löytyykö tavoitteellemme harjoittaa selluliiketoimintaa edelleen jollain mallilla tilaa, Vikkula sanoo.

Mediassa kohistiin päivän aikana tiedoista, jonka mukaan Ruukki olisi halunnut purkaa ja siirtää Kemijärven sellutehtaan Venäjälle. Vikkula tyrmäsi väitteen "uutisankaksi".

- Ajatus lähteä siirtämään selluvärkkejä ei ole mahdollinen. Meillä on pohjoisessa merkittävää sahatoimintaa, ja askel sellutoimintaan Kemijärvellä olisi ollut looginen, Vikkula sanoo.

Ruukki Group aikoo laajentaa myös sahatoimintaansa Pohjois-Suomessa. Ruukki Groupilla on ennestään kolme sahaa Pohjois-Suomen alueella. Yhtiö osti vastikään enemmistön Junnikkala-konsernista .

Konsernin liikevaihdon ennakoidaan kasvavan noin 20 prosenttia kuluvana vuonna. Tuloksen ennen veroja odotetaan kasvavan neljänneksellä, ja liikevoiton pysyvän samalla tasolla.

Ruukki Groupin liikevaihto oli viime vuonna lähes 214 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli noin 126 miljoonaa euroa. Yhtiön tulos ennen veroja kasvoi noin 7 miljoonaa euroa reilu 19 miljoonaan euroon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.