Mainos

Kostokierre Zimbabwessa jatkuu

Zimbabwen oppositiojohtaja on tänään uhannut presidentti Robert Mugaben kannattajia kostolla sen jälkeen kun jälleen kolme opposition kannattajaa oli saanut surmansa maan poliittisissa väkivaltaisuuksissa. MDC-puolueen johtaja Morgan Tsvangirai kertoi toimittajille, että kaksi opposition tukijaa oli hakattu tiistaina kuoliaaksi Kariban kaupungissa. Kolmas MDC:n kannattaja surmattiin Tsvangirain mukaan myöhään maanantaina Hararessa, mikä nostaa viime päivinä tapettujen opposition kannattajien määrän viiteen. -MDC ei enää aio istua ja katsella, kun kannattajiamme tapetaan, Tsvangirai sanoi. -Me kehitämme strategian itsemme suojelemiseksi. Me viemme väkivaltaisuudet heidän kynnykselleen, hän jatkoi Mugaben kannattajiin viitaten.

Zimbabwen hallitseva ZANU-PF -puolue boikotoi tänään kirkon johtajien järjestämää rauhankokousta, jonka aiheena oli meneillään oleva maatilojen valtauskriisi. Kirkon johtajat olivat kutsuneet sekä ZANU-PF-puolueen että MDC-oppositiopuolueen johdon keskustelemaan tilanteesta. Oppositiojohtaja Tsvangirai oli paikalla, mutta tapaamiseen ei ilmaantunut yhtään hallitsevan puolueen eikä valkoisten maatiloja vallanneiden itsenäisyyssodan veteraanien edustajaa.

Zimbabwen poliittisissa väkivaltaisuuksissa on parin viime kuukauden aikana saanut surmansa ainakin 12 ihmistä, heidän joukossaan tilojen omistajia, työntekijöitä ja opposition kannattajia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.