Kosteusvaurion kärsinyt asuntoauto myytiin kunnostettavaksi – ostaja yritti purkaa kaupat tajuttuaan mitä tuli hankittua

Saako auton vikoja kaunistella? Käytettyjen autojen kauppa on tyypillinen kuluttajariidan aihe 4:59
Saako auton vikoja kaunistella? Käytetyn auton kauppa on hyvin tyypillinen kuluttajariidan aihe.

Tämä asuntoautokauppa olisi saanut jäädä tekemättä, jos kuluttajalta kysytään.

Kuluttaja oli ostanut helmikuussa 2021 parhaat päivänsä nähneen Fiat-merkkisen asuntoauton. Vuonna 1989 käyttöönotetun Fiatin mittarissa oli kaupantekohetkellä noin 225 000 kilometriä, ja kaupat tehtiin 4 200 euron hintaan.

Ostaja havaitsi autossa kaupanteon jälkeen kosteusvaurion ja halusi peruuttaa kaupan. Myyjä tuli hinnassa vastaan 1 400 euroa, minkä jälkeen kauppakirjaan lisättiin maininta, että auto on myyty kunnostettavaksi kosteusvaurion takia.

Kuluttajan ryhdyttyä käymään autoa tarkemmin läpi, paljastui, että kosteusvauriot olivat suuremmat kuin mitä hän oli alun perin havainnut. Autosta löytyi myös mikrobikasvustoa. Hän piti ajoneuvoa käyttökelvottomana ja vaati kaupan purkamista tai 3 000 euron hinnanalennusta.

Myyjä kiisti kuluttajan vaatimukset, ja tapaus päätyi kuluttajariitalautakunnan pöydälle.

Lautakunnan mukaan asiassa oli riidatonta, että ajoneuvo oli myyty ostajalle kosteusvaurioituneena korjattavaksi. Se katsoi saamiensa selvitysten perusteella, että auton korjauskulut ja -tarve eivät ole olleet epätavalliset suuret tai odottamattomat, eikä kaupan kohde ole ollut huonommassa kunnossa kuin kuluttaja on voinut hinta ja muut seikat huomioiden odottaa.

Kuluttajariitalautakunta ei suosittanut asiassa hyvitystä.

Yli 11-metrinen jenkkimotorhome: Monaco Dynasty Roadmaster 1994 2:45
KATSO MYÖS: Nyt on matkailuautossa näköä ja kokoa! Teppo vuokrasi kesälomareissulleen yli 11 metriä pitkän Monaco Dynasty Roadmaster -matkailuauton vuosimallia 1994. Katso videolta, miten hulppeasta ajoneuvosta on kyse ja millaisia haasteita sillä liikkumiseen liittyy. Kuvat: Teppo Vesalainen 

Lähde: Kuluttajariitalautakunta

Lue myös:

    Uusimmat