Mainos

Kosovon kilpailevat albaanipuolueet mukaan YK:n neuvostoon

Kilpailevat albaanijohtajat Hashim Thaci ja Ibrahim Rugova ovat päättäneet osallistua YK:n väliaikaiseen neuvostoon Kosovossa. Asiasta kertoo YK:n edustaja.

YK:n johtama neuvosto koostuu Kosovon kaikista poliittisista ja etnisistä ryhmistä ja sen on määrä osallistua maakunnan hallinnon kehittämiseen kunnes alueella voidaan järjestää vaalit paikallisen hallituksen muodostamiseksi.

Neuvosto ehti kokoontua vain yhden kerran heinäkuussa, ennen kuin sen toiminta ajautui umpikujaan kilpailevien albaaniryhmien kiistojen vuoksi. Osapuolet sopivat erimielisyyksistään tapaamisessaan keskiviikkona. Kosovon vapautusarmeijan UCK:n poliittinen johtaja Hashim Thaci ja maltillista linjaa edustava Ibrahim Rugova tapasivat ensimmäistä kertaa sitten helmikuun, jolloin he osallistuivat Rambouillet ssa Ranskassa käytyihin rauhanneuvotteluihin. Keskiviikon tapaamisessa oli läsnä myös YK:n Kosovon siviilihallinnon johtaja Bernard Kouchner.

YK:n edustajan mukaan Kouchner on nyt yhteydessä myös muihin Kosovon ryhmiin varmistaakseen näiden osallistumisen neuvoston seuraavaan tapaamiseen, jota suunnitellaan pidettäväksi elokuun kolmannella viikolla. UCK:n Thaci kertoi eilen uutistoimisto AFP:lle, että keskustelut olivat hyviä ja niiden seurauksena neuvoston kokousta boikotoineet LDK:n edustajat voivat osallistua neuvoston työhön.

Rugovan johtama LDK ei osallistunut heinäkuussa pidettyyn neuvoston kokoukseen. Boikotin syyksi se ilmoitti epäoikeudenmukaisuuden neuvoston edustajapaikkojen jaossa. Monet länsidiplomaatit ovat arvostelleet Rugovaa johtajan velvollisuuksien pakoilusta kriittisenä sodan jälkeisenä aikana.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.