Mainos

Koskettava uutinen ei välttämättä olekaan totta – oliko joulupukin tarina kuolemansairaasta pojasta sittenkin huijausta?

Alkuviikosta maailmanlaajuiseksi puheenaiheeksi nousseesta tarinasta on paljastunut uusia puolia. Koskettava kertomus joulupukista ja kuolemansairaasta pojasta saattaa olla huijaus.

Myös MTV uutisoi maanantaina Yhdysvalloissa sattuneesta liikuttavasta tapauksesta, joka on muutaman päivän sisällä koskettanut lukuisia ihmisiä ympäri maailmaa. Uutisessa kerrottiin, kuinka joulupukkina toiminut mies ehti sairaalaan toteuttamaan viisivuotiaan pojan viimeisen toiveen, ennen kun lapsi kuoli hänen käsivarsilleen.

Tapauksesta ovat uutisoineet myös useat kansainväliset julkaisut, kuten BBC, Huffington Post ja Telegraph. Nyt muutama päivä uutisen leviämisen jälkeen on käynyt ilmi, että tarina saattaa olla joulupukkina esiintyneen Eric Schmitt-Matzenian itse keksimä.

Tarinan todenperäisyyttä ei ole voitu varmistaa

Huijaus paljastui uutisen levittyä useiden medioiden tietoon. Televisiohaastatteluissa Eric Schmitt-Matzenia kertoi aina saman tarinan, mutta ei suostunut paljastamaan perheen nimeä suojellakseen heidän yksityisyyttään. Mies seisoi vankkana päätöksensä takana haastattelusta toiseen. 

Tarinan ensimmäisenä julkaissut paikallislehti The News Sentinel kertoo yrittäneensä selvittää tarinan todenperäisyyttä, mutta lukuisista yrityksistä huolimatta tämä ei ole onnistunut. 

Tapauksessa kävi myös ilmi, että Schmitt-Matzenia ei itse ottanut yhteyttä lehteen koskettavan tapauksen tiimoilta, vaan toimitus sai vinkin tapauksesta luotettavana pitämästään lähteestä. The News Sentinel -lehti kertoo myöhemmin julkaisemassaan uutisessa, ettei se voi enää sanoa varmaksi, pitääkö tarina joulupukista ja pojasta paikkansa.  

Lähde: Knoxnews 

***

1:33

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.