Mainos

Koskenniemi: USA:n maksettava Irakin jälleenrakennus

Helsingin yliopiston kansainvälisen oikeuden professorin Martti Koskenniemen mielestä Yhdysvaltojen on maksettava kokonaan Irakin jälleenrakennus.

Koskenniemi sanoo Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa, että jos EU osallistuu jälleenrakennukseen, on se kuin mafioson auttamista eli laittomuuden tukemista.

Koskenniemi muistuttaa, että humanitaariseen apuun on kaikkien osallistuttava. Se on hänen mielestään mm. YK:n ja EU:n tehtävä. -Sen sijaan Irakin jälleenrakentaminen on asetettava hyökkääjän ja vain hyökkääjän maksettavaksi, hän korostaa.

Koskenniemen mielestä vuoden 2001 syyskuun terrori-iskujen yksi tavoite oli Yhdysvaltojen politiikan brutalisoituminen. Hänen mielestään terroristijohtaja Osama bin Laden olisi tuskin voinut kuvitella parempaa lopputulosta kuin Yhdysvaltojen hyökkäys Irakiin.

-USA astui Bagdadin ansaan, eikä se pääse sieltä kunnialla ulos. Tämä on myös ranskalaisten analyysi tilanteesta. Siksi he pitävät itsensä mahdollisimman kaukana Yhdysvaltojen politiikasta, hän päättelee haastattelussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.