Koskelan henkirikos oli nuorten "sairas leikki", arvioi tapauksesta kirjan tehnyt Tiia Palmén: "Toivottavasti joskus tulee ymmärrys, mitä oikeasti tuli tehtyä"

9:30
Videolla Palmen kuvailee, minkä oloisia Koskelan henkirikoksesta kertoneet pojat olivat oikeussalissa.

Koskelan henkirikoksesta voidaan ottaa opiksi, toteaa tapausta tarkkaan seurannut ja siitä kirjan kirjoittanut MTV Uutisten rikostoimittaja Tiia Palmén.

Koskelan henkirikoksen voidaan kuvailla pysäyttäneen koko Suomen, sillä Helsingissä tapahtunut raaka rikos herätti mittavaa huomiota ihmisissä kotipaikkakunnasta riippumatta.

– Se oli kaikille järkytys, Palmén kuvailee.

Vertaa tapausta Vilja Eerikaan

Juuri tämän takia Palmén kirjoitti tapauksesta kirjan, jossa käydään läpi niitä seikkoja, jotka ovat voineet vaikuttaa tapahtumaan.

Hän vertaa tapausta suurta kohua herättäneeseen Vilja Eerikan tapaukseen, jossa mies murhasi naisystävänsä kanssa alakouluikäisen tyttärensä. Kyseisessä tapauksessa huomio kiinnittyi lopulta lastensuojelun toimintaan ja sen puutteisiin.

– Siinä on monta juttua, joista voimme ottaa jatkossa opiksi, että vastaavaa ei tapahtuisi koskaan enää, Palmén kuvailee.

Toivoo poikien ymmärtävän tekonsa

Palmenin käsitys on, että teosta syytetyt pojat ovat ilmaisseet katumustaan. Heidän mukaansa tarkoitus ei ollut tappaa, vaan kyse oli ”jonkinlaisesta sairaasta leikistä”, kuten Palmén asian muotoilee.

Hänen mukaansa jää nähtäväksi, miten paljon pojat tulevat tapahtunutta pohtimaan sekä käsittelemään – ja sitä kautta ymmärtämään tekonsa merkityksen.

– Toivottavasti tulevat ymmärtämään, kun käyvät prosessia läpi vuosikausia ja jossain vaiheessa tulee ymmärrys siitä, mitä oikeasti tuli tehtyä. 

20:57
Näin suomalaiset ovat kunnioittaneet Koskelan nuorta uhria.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja