Vastaleivotun pullan tuoksu saa veden kielelle ja muistoja mieleen. Lämpimät korvapuustit ja kylmä maito tai vastakeitetty kahvi luovat herkkuhetken arjen keskelle. Muista, että pehmeästä taikinasta valmistuvat kuohkeimmat pullat.
Jo hiipunut leivontaperinne on nousemassa uuteen kukoistukseen, siinä ovat edesauttaneet vaivattomat valmispakasteet ja taikinat. Leipominen on nyt helppoa ja nopeaa – jokainen voi olla taitava jauhopeukalo.
Jos teet taikinan itse, käytä aina huoneenlämpöisiä aineita, kylmät aineet jäähdyttävät taikinaa ja hiivan toiminta hidastuu.
noin 16 kpl
½ l maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
50 g hiivaa
1-2 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 muna
n.14 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (n. 900 g)
