Korvapuustit

Vastaleivotun pullan tuoksu saa veden kielelle ja muistoja mieleen. Lämpimät korvapuustit ja kylmä maito tai vastakeitetty kahvi luovat herkkuhetken arjen keskelle. Muista, että pehmeästä taikinasta valmistuvat kuohkeimmat pullat.

Jo hiipunut leivontaperinne on nousemassa uuteen kukoistukseen, siinä ovat edesauttaneet vaivattomat valmispakasteet ja taikinat. Leipominen on nyt helppoa ja nopeaa – jokainen voi olla taitava jauhopeukalo.

Jos teet taikinan itse, käytä aina huoneenlämpöisiä aineita, kylmät aineet jäähdyttävät taikinaa ja hiivan toiminta hidastuu.

noin 16 kpl

½ l maitoa tai laktoositonta maitojuomaa

50 g hiivaa

1-2 tl suolaa

2 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

1 muna

n.14 dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (n. 900 g)

100 g voita

TAI:

2 pkt Myllyn Paras Pullataikinaa (pakaste, 2 x 1 kg)

Väliin:

50-100 g voi- tai margariinisulaa

½-1 dl (fariini)sokeria

1-2 rkl kanelia

Voiteluun ja päälle:

munaa

raesokeria

Jos leivot taikinan itse:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kaaviloi kumpikin suorakaiteenmuotoon (n. 50x50 cm). Levitä taikinalevyille sulaa / notkeaa rasvaa ohueksi tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kierrä levyt tiukalle rullalle, jätä saumat alaspäin. Leikkaa rullat 3-5 cm:n paloiksi vinottain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan ja joka toinen on vinoon toiseen suuntaan. -> / \ / \.

Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla niin, että pullaan muodostuvat korvat. Anna kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.

Jos käytät pakastepullataikinaa:

Laita taikinalevyt uunipellille jauhotetun leivinpaperin päälle väljästi. Anna levyjen kohota kaksinkertaisiksi paksuudeltaan leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa, esim. 40-asteisen uunin keskitasolla tai keittiöaltaan päällä, johon on laskettu kuumaa vettä (n. 30 min).

Levitä kohonneiden levyjen päälle ohuelti sulaa margariinia (esim. pullomargariinia) tai voisulaa. Ripottele tämän päälle fariinisokeria ja kanelia melko runsaasti. kääri jokainen levy pituussuunnassa taikinaa venyttäen tiukalle rullalle (rullaa siis niin päin, että tulee paksumpi rulla) ja jätä sauma alaspäin.

Leikkaa jokainen rulla 2-3 osaan ja paina keskeltä alas niin, että pullaan muodostuvat korvat. Anna kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200–210-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja