Kortiton floridalaismies tunaroi hävyttömän hintaisen Fordinsa mäsäksi, koska ei ollut tottunut manuaaliin

Manuaalivaihteisto on tunnetusti erinomainen varkaudenestolaite rapakon takana, mutta kolikolla on myös kääntöpuolensa. Etenkin, jos auton omistajakaan ei ole tottunut keppivaihteisiin.

Floridassa sattui aiemmin tänä vuonna onnettomuus, jossa onneksi vältyttiin henkilövahingoilta. Osumaa otti kuitenkin arvokas Ford GT -urheiluauto, joka törmäsi tieltä suistumisen jälkeen palmuun.

Auton kuljettajalla ja omistajalla, 50-vuotiaalla Robert J. Guarinilla, oli hänen poliisille antamansa lausunnon mukaan ollut vaikeuksia vastikään hankitun Ford GT:n manuaalivaihteiden kanssa, koska hän oli tottunut automaatteihin.

Hän kertoi jälkikäteen yhdysvaltalaiselle Road & Track -julkaisulle, että myös vanhat renkaat ja mutainen asfaltti vaikuttivat suistumiseen. Hän korosti, ettei ollut kaahannut autollaan, vaan super-Ford lähti lapasesta, kun hän oli vaihtamassa ykköseltä kakkoselle reilun viidenkympin vauhdissa.

Auto ei ollut onnettomuushetkellä rekisterissä, eikä vakuutettu, mutta miehen mukaan kyse oli ajoneuvoviraston virheestä. Tosin ihan hänen omaan piikkiinsä meni sitten se, ettei hänellä ollut ajo-oikeutta, koska poliisi oli vienyt hänen korttinsa jo aiemmin.

Ikonisiin Gulf-väreihin kuosiin puettu vuosimallin 2006 Ford GT oli hankittu Barrett-Jacksonin huutokaupasta huhtikuussa runsaalla 700 000 dollarilla. Onnettomuus sattui vain kuukautta myöhemmin.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lue myös:

    Uusimmat