Koronavirustartunnan saanut amerikkalaisteini meni kouluun – lähes 30 oppilasta karanteeniin: "Vanhemmat tiesivät tästä, siitä ei ole epäilystäkään"

Vanhemmat lähettivät lukiolaisen kouluun, vaikka tällä oli koronavirustartunta – 30 oppilasta karanteeniin 1:45
Katso videolta koulun oppilaan, rehtorin ja erään vanhemman kommentit.

Amerikkalaisvanhemmat tiesivät lukiolaisensa koronatartunnasta, mutta antoivat hänen silti mennä kouluun. Nyt liki 30 oppilasta on karanteenissa kaksi viikkoa. Tartuntapauksesta uutisoivat muun muassa CNN ja NBC News.

Massachusettsissa sijaitsevan Attleboron lukion oppilas meni kouluun lukuvuoden ensimmäisen päivänä, maanantaina 14. syyskuuta, vaikka hänellä oli päiviä aiemmin todettu koronavirustartunta. Nyt noin 30 oppilasta, joiden kanssa oppilas oli kontaktissa, ovat NBC Newsin mukaan saaneet ohjeistuksen jäädä kahdeksi viikoksi karanteeniin siltä varalta, että heillä ilmenee koronaviruksen oireita

Lukiossa noudatetaan käytäntöä, jossa yksi oppilasryhmä osallistuu lähiopetukseen maanantaina ja torstaina ja toinen ryhmä tiistaina ja perjantaina. 

Vanhemmat luulivat muutaman päivän riittävän

Attleboron kaupungin pormestari Paul Heroux kertoo, että oppilaalla todettiin koronavirus 9. syyskuuta. Pormestarin mukaan terveydenhoitaja oli ollut yhteyksissä perheeseen tiistaina ja vahvistanut, että vanhemmat olivat saaneet jo 11. syyskuuta tietää, että heidän lapsellaan oli todettu tartunta. Oppilas oli kuitenkin mennyt kouluun oppitunneille 14. syyskuuta.

 – Vanhemmat tiesivät tästä, siitä ei ole epäilystäkään, Heroux kommentoi.

Heroux’n mukaan vanhemmat olivat kertoneet, että he olivat luulleet lapsen voivan mennä kouluuun, kun hän oli ollut useita päiviä karanteenissa. Heroux moittii vanhempien päätöstä.

– Tässä oli kyse törkeästä sääntöjen rikkomisesta. Vanhemmat käytännössä sivuuttivat annetut ohjeet ja lähettivät lapsensa kouluun, Heroux toteaa.

– Minun on vaikea uskoa, että vanhemmat eivät olisi saaneet ohjeistuksia lääkäriltä tai viranomaisilta siitä, että heidän tulisi pitää lapsensa kotona karanteenissa 14 päivää.

Koronavirustapaus jo ensimmäisenä koulupäivänä yllätti

NBC News kertoo, että kaupungissa oli alkanut kiertää huhuja, minkä jälkeen joku otti yhteyttä virallisiin tahoihin. Koronavirustartunta kävi ilmi, kun asiaa alettiin selvittää. Koulun rehtori Bill Runey kertoo, että tartunnasta saatiin tietää tiistaina.

– Tiesin, että meillä tulisi ilmenemään joitain tapauksia, mutta en odottanut, että sellainen tulisi jo ensimmäisenä päivänä, Runey kommentoi.

Heroux kertoo CNN:lle, että koulu oli tehnyt kaiken kuten kuuluukin. Hän kiittelee sitä, miten nopeasti tapaus ehdittiin jäljittää, ettei useampia oppilaita altistunut.

Lue uusimmat lifestyle-aiheet.

Lue myös:

    Uusimmat