Koronavirus sivuutettiin olankohautuksella: viisi koripalloturnauksessa ollutta kuollut

Koronavirus on vienyt viiden high school -koripallopelejä maaliskuun alussa Indianapolisissa seuranneen hengen, kertoo The Indianapolis Star.

2 800 fania seurasi perjantaina maaliskuun 6. päivänä Lawrence Centralissa paikallisen high school -koripallon välieriä neljän joukkueen välillä. Koronavirus oli kuplimassa: aiemmin tuona päivänä ensimmäisellä ihmisellä Indianan osavaltiossa oli todettu koronavirustartunta.

Puhelut lentelivät. Pohdittiin, pelattaisiinko koripalloa silti. Koronavirus kuitenkin sivuutettiin ja ottelut päätettiin pelata; pelit pyörivät muuallakin Yhdysvalloissa.

Viisi Lawrence Centralissa tuona iltana paikalla ollutta ihmistä on sittemmin kuollut. Heillä kaikilla oli todettu koronavirustartunta. Ei ole vedenpitävää mahdollisuutta tietää, ovatko he saaneet tartunnan juuri koripalloa katsoessaan, mutta jäljelle on jäänyt suuri suru.

Henkensä menettivät Lawrence Centralin katsomossa tuolloin olleet Paul Loggan, 57, Roscoe Taylor, 43, Charles Johnson, 78, Larry Rush, 67, ja Jim DeSalle, 70.

The Indianapolis Star kirjoittaa, että tuona iltana Lawrence Centralissa ei ajateltu koronaviruksen leviämisen mahdollisuutta. Toisia halattiin ja käteltiin, heiteltiin ylävitosia.

– Surullinen asia takaisin katsoessa on, että me emme tienneet, Charles Johnsonin leski Kay Johnson sanoi ja viittasi koronaviruksen vaaraan.

Kuolleen viisikon lisäksi ainakin yli 10 muulla paikalla olleella henkilöllä on sittemmin todettu koronavirus tai siihen viittaavia oireita.

Urheilumaailman ovet alkoivat monin paikoin sulkeutua vasta myöhemmin. On todennäköistä, että Indianapolisin kohdalla ainakin osa viisikosta joutui maksamaan tästä raskaimman mahdollisen hinnan.

Lue myös:

    Uusimmat