Koronavirus riivaa jopa hääpukubisnestä – ensi vuoden häämekon hankinnan kanssa on jo kiire: "Tilanne pahenee, elleivät asiat palaudu pian ennalleen"

Koronavirusepidemia näkyy myös hääpukujen menekissä 0:53

Monet tulevan kesän morsiamet joutuvat etsimään itselleen uuden morsiuspuvun suurta päiväänsä varten – kiitos maailmallekin levinneen koronaviruksen.

Video: Koronavirusepidemia tekee valtavaa lovea myös hääpukubisnekseen.

Koronavirusepidemia näyttäisi vaikuttavan kovakouraisesti myös hääpukubisnekseen. Syykin on hyvin yksinkertainen: Kiina on ollut jo useita viikkoja eristettynä muusta maailmasta. Kiinalaisten tehtaiden sulkeminen on vaikuttanut myös globaalisti, sillä ovathan monet maat riippuvaisia Kiinasta.

Maa on esimerkiksi yksi maailman johtavista kangas- ja hääpukutoimittajista, minkä vuoksi lukuisat hääpukuliikkeet ympäri maan ovat täysin riippuvaisia Kiinan tuotantokoneistosta. American Bridalin sekä Prom Industry Associationin mukaan Kiina tuottaa valtaosan maailman länsimaalaisista morsiuspuvuista.

Häämekkojen tuotanto on pitkällinen prosessi

Nyt kun useat kiinalaiset tehtaat ovat sulkeneet ovensa ja toimintansa koronaviruksen vuoksi, lukuisat morsiamet ympäri maailman joutuvat hankkimaan mekkonsa jostain muualta.

Osansa saavat myös morsiusneidot, joiden upeita mekkoja tai niiden valmistukseen vaadittavia kankaita hankitaan nimenomaan Kiinasta.

Vaikka koronavirustartuntojen määrä on ollut pienoisessa laskussa, ja Kiina pyrkii vähitellen takaisin jaloilleen, viikkoja kestänyt eristäytyminen sairaudelta on aiheuttanut valtavasti viivästyksiä tuotteiden toimittamisessa.

– Hääpuvun tekeminen vaatii huomattavan määrän aikaa ja ammattitaitoisia tekijöitä. Monet mekot on räätälöity morsiamen mittojen mukaan, ja niissä on monimutkaisia yksityiskohtia, kuten käsinkirjailua, David's Bridal -yrityksen toimitusjohtaja James Marcum havainnollistaa.

Vuoden 2021 häämekko kannattaa hankkia jo nyt

Monet hää- ja juhlapukuliikkeet ovatkin varoittaneet asiakkaitaan asusteiden toimittamiseen liittyvistä ongelmista. Useat liikkeet ovat myös ryhtyneet varastoimaan mekkoja tulevaa kesää varten – voihan toimitussuman purkamiseen mennä pitkäkin aika.

– Toimitusketjussa on tällä hetkellä ainakin kuukauden viive. Se pahenee, elleivät asiat palaudu pian ennalleen, American Bridal- ja Prom Industry Association -hääpukuliikkeistä kerrotaan CNN:lle.

Enchanted Bridal Boutique -hääpukubrändin omistaja Angela Jourdan kehoittaa hankkimaan häämekkonsa pian, vaikka naimisiinmeno olisikin tarkoitus tapahtua vuonna 2021.

Lähteet: CNN, New York Post

Lue myös:

    Uusimmat