Koronavirus raastaa Euroopan jalkapallojohtoa – Uefa-pomo kärsii unettomuudesta: "Menetämme niin monia miljoonia, kymmeniä miljoonia"

Euroopan jalkapalloliiton Uefan puheenjohtaja Aleksander Ceferin sanoo viettäneensä unettomia öitä koronaviruspandemian vuoksi. Uefa menettää Ceferinin mukaan jalkapallon pysähtymisen vuoksi "miljoonia ja miljoonia".

Euroopan sarjat ja Uefan kilpailut ovat olleet pysähdyksissä maaliskuun puolivälistä lähtien. Vaikka Saksan Bundesliiga jatkui viikonloppuna, on epäselvää, ehtivätkö muut suuret sarjat käynnistämään kauttaan ajoissa. Haasteen luo seuraava kausi 2020–2021, jonka on määrä alkaa elokuun aikana.

– Meidän on hankittava vielä paljon informaatiota ja ratkaistava monta ongelmaa kalenterissa. Menetämme niin monia miljoonia, kymmeniä miljoonia, Ceferin sanoi Guardianin haastattelussa.

– Sen vuoksi on vaikeaa nukahtaa öisin. Olisi melko vastuutonta, jos pystyisi tässä tilanteessa nukahtamaan nopeasti. Uefan tilanne ei ole hälyttävä, emme ole vaarallisessa tilanteessa, mutta välitämme silti seuroista, sarjoista ja sidosryhmistä, joten työtä on paljon.

Ceferinin mukaan jalkapallon taloudelliset reilun pelin säännöt (Financial Fair Play) voitaisiin sopeuttaa koronaviruksen jälkeiseen uuteen aikaan.

– Sääntöjen rikkomisesta seuraisi aina rangaistus, mutta tietysti mietimme, miten voisimme kehittää säädöksiä. Tämä ei tule tapahtumaan nopeasti, mutta pohdimme FFP:n nykyaikaistamista ja kilpailullisen tasapainon kehittämistä. Harkitsemme myös jonkinlaista luksusveroa, jos se on mahdollista, Ceferin sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat