Koronavirus aiheuttaa UEFA:lle runsaasti päänvaivaa – "EM-kisojen siirtäminen maksaa valtavasti"

Nyt se on varmaa: Jalkapallon EM-kisat siirtyvät ensi kesälle 3:11
Videolla juttua EM-kisojen siirtymisestä kesälle 2021.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Seferin myöntää, että EM-kisojen siirtäminen vuodella maksaa liitolle kalliisti.

UEFA päätti tiistaina siirtää tulevaksi kesäksi suunniteltuja EM-kisoja vuodella eteenpäin koronaviruksen aiheuttaman tartuntauhan vuoksi. Koronavirus on sekoittanut urheilukalenterin täysin uuteen uskoon, kun monet sarjat ja liigat ovat siirtäneet tai keskeyttäneet kautensa täysin.

UEFA ei tehnyt poikkeusta. Uuden linjauksen mukaan EM-kisat on tarkoitus pelata kesällä 2021. UEFA-pomo Seferin myöntää, että kisojen siirtämisestä aiheutuu runsaasti kustannuksia.

– Oli tärkeää, että UEFA johti prosessia ja teki suurimman uhrauksen. EM-kisojen siirtäminen maksaa UEFA:lle valtavasti, mutta teemme kaikkemme, ettei se vaikuta ruohonjuuritason rahoitukseen, naisten jalkapalloon ja 55 jäsenmaamme kehitykseen, Ceferin vakuuttaa UEFA:n tiedotteessa.

Suurin syy kisojen siirtämiselle on koronaviruksen aiheuttama tartuntariski. UEFA ei halunnut järjestää kisoja tyhjille katsomoille.

– Jalkapallo on mieltä nostattava ja voimakas voima yhteiskunnassamme. Ajatus sen juhlistamisesta tyhjien stadioneiden ja aavikoituneiden fanialueiden edessä, kun maanosa istuu eristyksissä kotonaan, on onneton, emmekä voi juhlistaa 60-vuotista taivalta sillä tavalla.

Koronaviruksen vuoksi myös eurooppalainen jalkapallo on miltei täysin pysähdyksissä, eikä kauden jatkumisesta ole toistaiseksi tietoa. Tilanne vaikutti myös UEFA:n päätökseen.

– Fanien, työntekijöiden ja pelaajien terveyden on oltava ykkösprioriteettimme. UEFA nosti pöydälle useita vaihtoehtoja, jotta eri sarjat voivat päättää kautensa turvallisesti, Seferin sanoo.

Myös Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA saa kiitosta Seferiniltä, sillä myös FIFA on joutunut joustamaan tilanteen edessä.

– Haluan kiittää FIFA:n puheenjohtajaa Gianni Infantinoa, joka on ilmaissut tekevänsä kaiken tarpeellisen, jotta uusi jalkapallokalenteri saadaan toimimaan. Keskellä kriisiä jalkapallo on osoittanut parastaan avoimuuden, solidaarisuuden ja sietokyvyn muodossa, Seferin kiittää.

Lue myös:

    Uusimmat