Koronavirus on Suomessa suvantovaiheessa, mutta THL-johtaja painottaa: Etäisyyttä toisiin on pidettävä vielä kauan

Tautihuipusta ollaan kaukana, mutta kuinka moni oikeasti on saanut koronaviruksen? THL:n johtaja kertoo, mikä on Suomen koronatilanne juuri nyt 6:48
Tautihuipusta ollaan kaukana, mutta kuinka moni oikeasti on saanut koronaviruksen? THL:n johtaja kertoo, mikä on Suomen koronatilanne.

Suomessa eletään juuri nyt suvantovaihetta koronan osalta. Tautitapausten määrä on tasaantunut, mutta varsinainen tautihuippu on vielä kaukana tulevaisuudessa.

Tätä mieltä on MTV Uutiset Livessä vieraillut Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen terveysturvallisuusosaston johtaja, professori Mika Salminen.

Kuinka moni suomalaisista sitten tulee sairastumaan koronaan?

– Jos puhutaan useammista vuosista, niin aika ison osan väestöstä tämä virus tavoittaa. Sairastuminen on sitten ihan eri asia. Se tieto, mikä meillä tällä hetkellä on sairastumisprofiilista, viittaa vahvasti siihen, että tämä on ihan valtaosalla tosi lievä tauti, Salminen sanoo.

Hänen mukaansa korona voi tavoittaa jopa puolet maailman väestöstä. 

Salminen on sitä mieltä, että me olemme tavallaan päässeet vähän sinuiksi taudin kanssa. Se mikä tarkoittaa sitä, että pitää yhä muistaa fyysisten kontaktien rajoitukset ja hyvin tehokas hygienia. Etäisyyden pitämisestä ei vielä professorin mukaan päästä pitkään aikaan eroon, mutta esimerkiksi kuntosalilla riski saada korona on hyvin pieni, jos siellä huolehditaan hygieniasta eikä olla kovin lähellä toisia ihmisiä kuntoillessa. 

Eri puolilta maailmaa kerätyt tiedot osoittavat sen, että korona on paljon tappavampi miehille kuin naisille. 

– Kyllä se näyttää siltä, että vähän isompi osa kuolemantapauksista on Suomessakin miehiä, Salminen vahvistaa. 

Lue myös:

    Uusimmat