Koronaviruksen "syntysija" yhä eristettynä – täältä kaikki alkoi: "Sen ei pitäisi levitä enää ihmisten keskuudessa, kun markkina-alue on suljettu"

6:19
Video: Liki kolmanne pitää koronaviruksen uhkaa melko suurena.

Kiinassa koronavirustartuntojen keskiössä oleva Hubein maakunta on edelleen eristettynä (STT). Viruksen "syntysijoilla" ei vielä tammikuussa aavisteltu, kuinka laaja epidemia viruksesta kehkeytyisi. 

Kiinan viranomaiset kertoivat varhain tänä aamuna noin sadasta uudesta koronavirustartunnasta, joista noin 74 oli kirjattu Hubeissa.

Maakunnan uusien tartuntojen luku on alhaisin sen jälkeen kun eristystoimet tammikuun lopulla alkoivat, kertoo uutistoimisto AFP.

Kiina kertoi myös 28 uudesta koronavirukseen liittyvästä kuolemasta. Maassa on viranomaisten antamien tietojen mukaan kuollut viruksen seurauksena nyt 3 070 ihmistä.
Maailmanlaajuisesti koronavirustartuntoja on todettu noin 102 000, joista yli 80 000 Kiinassa.

"Sen ei pitäisi levitä"

Kun viruksesta tehtiin ensimmäisiä uutisia, ei vielä tiedetty, kuinka laajaksi epidemia lopulta päätyisi. 
Esimerkiksi CNN:n haastattelema tutkija totesi tuolloin, ettei viruksesta välttämättä koituisi vaaraa ihmisille.

Viruksen uskotaan lähteneen liikkeelle eläinkauppiaiden suosimalta torialueelta, eikä aluksi edes tiedetty, että virus voisi tarttua ihmisiin.

– Mikäli se tarttuu vain eläimistä ihmisiin, sen ei pitäisi enää levitä ihmisten keskuudessa nyt kun markkina-alue on suljettu, sanoi professori Leo Poon Hongkongin yliopistosta CNN:n haastattelussa tammikuussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja