Kiina huolissaan "hiljaisista" koronan kantajista – pyrkii jäljittämään entistä tehokkaammin

3:08
Korona on vähentänyt tehokkaasti ilmansaasteita Kiinassa.

Kiina kertoo olevansa yhä enemmän huolissaan viruksen oireettomista kantajista.

Uutistoimisto Xinhuan mukaan Kiina pyrkii nyt jäljittämään entistä tehokkaammin "hiljaisia" viruksen kantajia, koska nämä ovat yhä vaarassa levittää virusta.

Kiinan kansallisen terveyskomission mukaan 1 104 oireetonta taudin kantajaa on tällä hetkellä lääketieteellisen tarkkailun alaisina. Todellisuudessa heitä lienee siis enemmän.

Kiinan hallinnon raportin mukaan maassa pitäisi nyt tiivistää vahvistettujen potilaiden kontaktien jäljittämistä ja ulkomailta palaavien matkustajien seurantaa. Lisäksi sairaaloiden pitäisi myös raportoida heti oireettomat kantajat kansalliseen tietokantaan.
Uusien koronavirustartuntojen määrä ovat hidastunut Kiinassa.

Uusia tartuntoja on raportoitu etenkin ulkomailta palaavilta.
Eilen maa avasi suljettuna olleen Wuhanin kaupungin. Wuhan on maailman ensimmäinen paikka, jossa koronavirustartunta ensimmäisen kerran havaittiin.

Myös muualla Aasiassa tartunnat ovat olleet laskusuunnassa. Etelä-Koreassa on vahvistettu 39 uutta koronavirustartuntaa vuorokauden aikana, kertovat muun muassa CNN ja Guardian.

Guardianin mukaan uusien tartuntojen määrä on alhaisin sitten helmikuun 20. päivän.

Virukseen on kuollut maassa 204 ihmistä. Tartuntoja noin 51 miljoonan asukkaan maassa on todettu 10 423.

Etelä-Korea on saanut kansainvälistä kiitosta koronaviruksen vastaisista toimistaan. Maa on muun muassa testannut väestöä laajasti ja käyttänyt matkapuhelimia koronavirustartuntojen jäljittämiseen.

Maan hallinto on kuitenkin muistuttanut, että vaara ei ole vielä ohitse ja kehottanut ihmisiä välttämään uskonnollisia kokoontumisia pääsiäisen aikana.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja