Käänne epidemiassa: Koronavirustartunnat Wuhanissa saattavat loppua jo tässä kuussa, sanovat Kiinan viranomaiset

Suomessa on todettu viisi uutta koronavirustartuntaa – yksi potilaista on lapsi 1:40
Suomessa todettiin eilen viisi uutta koronavirustartuntaa.

Kiinassa Hubein maakunnasta poislukien Wuhanin kaupunki ei perjantaina raportoitu yhdestäkään uudesta koronavirustartunnasta vuorokauden aikana. Viruksen lähtöpaikkana pidetystä Wuhanista sen sijaan löytyi 126 uutta tartuntaa, kertoo BBC.

Kiinan viranomaisten mukaan Wuhanin tartunnat saattavat loppua kokonaan jo kuluvan kuun aikana. Sen sijaan ulkomailta Kiinaan tuotujen tartuntojen määrä nousi perjantaina edellispäivään verrattuna. Ulkomailta tuotuja koronavirustartuntoja on nyt varmistunut yhteensä 36.

Kiinassa kerrottiin perjantaina yhteensä 143 uudesta tartunnasta. Tartuntojen määrä kasvoi jo toisena päivänä peräkkäin.

Kiinassa on saanut koronaviruksen yli 80  000 ihmistä. Heistä yli 3  000 on kuollut.

Kiinan ulkopuolella eniten virustartuntoja on Etelä-Koreassa, missä yli 6  000 ihmistä on saanut viruksen ja 42 on kuollut. Euroopassa tilanne on pahin Italiassa, missä virukseen on kuollut 148 ihmistä.

Myös Ranskassa uusi koronavirus leviää nopeasti, sillä tartunnan on saanut jo 423 ihmistä, joista seitsemän on kuollut. Ranskan presidentti Emmanuel Macron on varoittanut, ettei epidemiaa pystytä enää estämään maassa.

Otsikkoa korjattu kello 9.11: Toisin kuin otsikossa aiemmin sanottiin, Wuhanissa tavattiin eilen uusia koronatartuntoja. Muussa Hubein maakunnassa ei tartuntoja raportoitu.

Lue myös:

    Uusimmat