Koronaviruksen aiheuttama pitkä tauko on tuonut haasteita suomalaiselle NHL-tähdelle – "Se on vaikeaa"

Detroit Red Wingsin suomalaishyökkääjä Valtteri Filppula on viettänyt pitkää kesälomaa koronaviruspandemian vuoksi. Pitkällä tauolla on niin hyvät kuin huonotkin puolensa.

Filppulan edustaman Detroitin kausi päättyi täysin yllättäen koronaviruspandemian vuoksi jo maaliskuussa. Suomalaishyökkääjä onkin päässyt nauttimaan Suomen kesästä pitkään ja hartaasti.

– Hyvin on sujunut. Ollut pitkä kesäloma, kun pelit loppuivat maaliskuun puolivälin aikoihin. Meille oli nopeasti selvää, että meidän pelimme loppuvat, Filppula summaa MTV Urheilulle.

NHL:ssä pelataan parhaillaan pudotuspelejä. Kauden päätös saattaa venähtää jopa lokakuulle asti, minkä vuoksi uusi kausi alkaa todennäköisesti vasta joulukuussa. Jos näin on, tulee Filppulalle jopa yhdeksän kuukauden tauko peleistä.

Pitkä tauko on tuonut mukanaan haasteita, mutta Filppula on löytänyt tilanteesta myös positiivisiakin puolia.

– Pelituntuman ylläpitäminen on vaikeaa, kun ei saa pelejä. Olen käynyt jäällä, että tulee käytyä jäällä ja treenattua. Lähtökohdat seuraavaan treenileiriin ovat ihan hyvät. Olen saanut treenata kovaa, huilata ja sitten taas treenata. Siinä mielessä on voinut jaksottaa vähän enemmän kuin normaalisti kesällä. Tässä tulee niin pitkä tauko, että pelituntuman hakemiseen menee ensi kaudella jonkun aikaa, Filppula summaa.

Vaikka NHL-kauteen valmistavat harjoitusleirit alkaisivatkin vasta myöhään marraskuussa, aikoo Filppula suunnatta Pohjois-Amerikkaan jo hyvissä ajoin.

– Lähden jo aikaisemmin. Tampassa on edelleen koti. Kun täällä alkaa säät heikkenemään, niin on kiva lähteä sinne. Sinne on pitkä lento ja tätä aikaa joutuu karanteeniin ennen kuin saa mitään tehdä, joten on kiva mennä vähän aikaisemmin, Filppula perustelee.

Lue myös:

    Uusimmat