NHL:n poikkeustilanne avasi SM-liigajoukkueille ainutlaatuisen mahdollisuuden– "Kuin laittaisi rahaa pankkiin"

9:54
Jarkko Ruutu oli keskiviikkona Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa.

Columbus Blue Jacketsin kehitysvalmentajana toimiva Jarkko Ruutu on mielissään, että NHL-organisaatioiden nuoret pelaajat saapuvat Eurooppaan pitämään pelituntumaansa yllä.

Koronavirus sekoitti jääkiekkomaailman maaliskuussa tyystin. Tästä johtuen NHL:n pudotuspelit ovat vieläkin käynnissä, vaikka eletään jo syyskuuta. Pitkittyneen kauden vuoksi seuraavan kauden aloituskin siirtyy.

Monet pelaajat joutuvat olemaan pitkään sivussa tositoimista, koska uuden NHL-kauden alku saattaa venyä jopa joulukuulle asti. Pahimmillaan osalle pelaajista tauko venyy jopa 9 kuukauden mittaiseksi.

NHL-organisaatioiden nuoret pelaajat ovat kuitenkin hakeneet aktiivisesti pelipaikkaa Euroopasta, jotta saisivat pelituntumaa ennen NHL-kauden alkua. Columbuksen kehitysvalmentajana toimiva Jarkko Ruutu on asiasta mielissään.

– Se on tosi positiivinen juttu, että jätkät pääsevät pelaamaan ja saa pari kuukautta ylimääräistä pelikokemusta. Se on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Toivottavasti mahdollisimman moni jätkä tulee tänne, Ruutu toivoo MTV Urheilulle.

SM-liigaseurat ovat tarttuneet ainutlaatuiseen mahdollisuuteen hanakasti, ja liigajoukkueet ovatkin solmineet jo lukuisia sopimuksia Pohjois-Amerikasta tulleiden pelaajien kanssa. Ruudun mukaan tämä tekee hyvää kaikille osapuolille. 

– Uskon, että se on niin pelaajille kuin seuroillekin hyvä juttu kiinnostavuuden kannalta, että saavat kovia jätkiä takaisin, Ruutu toteaa.

Koronaviruspandemia pysäytti kiekkomaailman totaalisesti maaliskuussa. Nuorten pelaajien kanssa työskentelevän Ruudun työtkin pysähtyivät kuin seinään.

– Kyllähän nuo pelit loppuivat nopeasti. Siinä tuli nopea breikki. Aika haastavaa on ollut sillä saralla mitään konkreettista tehdä. Toivottavasti tämä on nyt ohi ja asiat alkavat normalisoitua. Eihän korona ole ohi, mutta että pelit alkaisivat vähitellen ja pysyisivät pyörimässä, Ruutu sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja