"Koronarokotteesta kieltäytyvien tulisi kieltäytyä myös tehohoidosta" – tutkijalta jyrkkä viesti saksalaismedian haastattelussa

Saksan kireät koronarajoitukset astuvat voimaan 6:56
Saksassa on otettu käyttöön kireitä koronarajoituksia. Katso uutisjuttu aiheesta yltä.

Koronarokotteesta kieltäytyvien tulisi kieltäytyä myös tehohoitopaikoista, sanoo genetiikan saksalainen tutkija ja maassa toimivan eettisen neuvoston jäsen.

Deutsche Wellen mukaan maan eettisen neuvoston jäsen ja genetiikan tutkija Wolfram Henn suhtautuu jyrkästi koronarokotteen vastustajiin Bild-lehden haastattelussa. Aiheesta on uutisoinut englanniksi Deutsche Welle.

– Koronarokotteesta kieltäytyvien tulisi ilmoittaa samalla, että he haluavat jättää taudilta suojautumisen muille. Heidän tulisi julistaa myös, että sairastuessaan he haluavat jättää tehohoitopaikat ja hengityskonehoidot muille.

Saksassa koronaviruksen torjuntaan liittyviä toimia on vastustettu laajoissa mielenosoituksissa ympäri maata.

Esimerkiksi Leipzigissä viime kuussa järjestettyyn mielenosoitukseen osallistui yli 20 tuhatta ihmistä.

Hennin mukaan rokotteita vastaan esitetty kritiikki on oikeutettua ja ymmärrettävää. Hän kuitenkin neuvoo luottamaan asiantuntijoiden neuvoihin.  

Päätöksentekoa koronaviruksen torjuntaan liittyen ei tulisi Hennin mukaan jättää rokotteen vastustajille tai vaihtoehtoliikkeille.

Saksalaistutkijalla on viesti myös salaliittoteoreetikoille ja heille, jotka kieltävät koko koronaviruksen olemassaolon.

– Suosittelen ehdottomasti, että nämä ihmiset menevät lähimpään sairaalaan ja esittävät uskomuksensa teho-osastojen lääkäreille ja hoitajille, jotka ovat täysin uupuneita työtaakan alla.

Saksassa on voimassa ankaria rajoitustoimia, jotka kestävät ainakin 10. tammikuuta saakka.

Perjantaina maassa raportoitiin Deutsche Wellen mukaan 33 777 uutta koronavirustartuntaa.

Lue myös:

    Uusimmat