Koronarokotteen saa Helsingissä nyt myös ilman ajanvarausta – onko kaupunkilaisten rokoteinto noussut?

6:58
Näin ajanvaraukseton koronarokottaminen on vauhdittanut rokotustahtia – johtajalääkäri kertoo MTV Uutiset Livessä.

Helsingissä on mahdollista käydä hakemassa koronavirusrokotuksen ensimmäinen annos ilman ajanvarausta neljässä toimipisteessä. Järjestelyä kokeiltiin päivän verran lauantaina 17. heinäkuuta ja se koettiin toimivaksi.

MTV Uutiset Liven haastattelema Helsingin terveyskeskusten johtajalääkäri Timo Lukkarinen kertoo, että uusi järjestely on alkanut mallikkaasti.

– Tämä on saanut yllättävän hyvän vastaanoton. Kokeilupäivänä rokotettavana kävi ilman ajanvarausta 1100 henkilöä. Tällä viikolla ihan samaan lukemiin ei ole ylletty, mutta toivottavasti saataisiin sama buumi aikaan kuin kokeilupäivänä, Lukkarinen avaa.

Lukkarinen toteaa myös, että Helsingissä riittää vielä rutkasti ensimmäisellä annoksella rokotettavia. Helsingissä ensimmäisen rokotusannoksen on saanut 76 prosenttia asukkaista.

– Kyllä meillä on vielä kymmeniätuhansia rokottamattomia. Toivon, että rokotteet käytäisiin ottamassa vaikka kesänvietto olisi kesken. Mitään hätää ei kuitenkaan ole, Lukkarinen jatkaa.

Helsinki päätti tällä viikolla tarjota mahdollisuutta ottaa tehosterokotus jo kahdeksan viikon päästä ensimmäisestä rokotuksesta aiemman 12 viikon sijaan. Kaupunki pohtii myös, voisiko toisen rokoteannoksen käydä hakemassa ilman ajanvarausta. Lukkarinen kertoo, että kokeilu voi tulla kyseeseen syksyllä.

– Tällä hetkellä, kun meillä on vielä yli 200 000 henkilöä tehosterokottamatta ja kysyntä on kovaa, mahdollisuuksia ei ole. Emme halua, että meillä on rokotuspaikoilla enemmän rokotettavia kuin rokotteita. Juuri nyt se ei ole ajankohtaista, mutta kesän loputtua asiaa harkitaan, Lukkarinen lisää.

Katso Helsingin terveyskeskusten johtajalääkäri Timo Lukkarisen haastattelu kokonaisuudessaan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja