Koronapandemia toi karun muutoksen Yhdysvaltoihin – maahan muuttanut e-urheilutähti kokee joka päivä rasismia: "He yskivät päällemme"

Overwatch-pelissä loistanut Lee "Fearless" Eui-seok kertoo, kuinka koronapandemia on muuttanut arkea Yhdysvalloissa. Eteläkorealainen siirtyi vastikään Texasissa vaikuttavaan Dallas Fuelin joukkueeseen.

Lee on noussut Overwatch-liigan jumbojoukkueen jäsenestä yhdeksi pelin parhaimmista tank-pelaajista. Hänet värvättiin viime marraskuussa Yhdysvaltoihin Dallasiin. Hän kertoi videolla Twitterissä, kuinka joutuu kohtaamaan vihaa arkipäiväisessä elämässä.

– Täällä oleminen aasialaisena on hirvittävää. Ihmiset yrittävät aloittaa tappeluita kanssamme. Amerikkalaiset kävelevät luoksemme ja yskivät päällemme. Rasismi ei ole täällä mikään vitsi. He sanovat meitä v****n kiinalaisiksi ja haukkuvat meitä, Lee kertoo videolla.

Eteläkorelainen kertoo, että pelaajat eivät uskalla liikkua ulkona, sillä sama toistuu päivittäin. Hän ei ole koskaan kokenut samaa kotimaassaan. Lee asui Yhdysvalloissa vuonna 2018 ja kertoo, että asiat ovat muuttuneet merkittävästi kolmen vuoden aikana.

Dallas Fuelin omistavan peliyhtiö Envyn omistaja Mike Rufail kertoi Washington Postille ajatuksiaan pelaajan kommenteista.

– Tämä on shokki, että tätä tapahtuu näin lähellä meitä. Kun he laskeutuivat tänne, emme valmistaneet heitä rasismille, Rufail sanoi.

Dallas Fuelissa on myös nähty suomalaisväriä, sillä Timo Kettunen ja Richard Kanerva ovat edustaneet joukkuetta.

Alla olevan twiitin videolla Lee kertoo kokemastaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja