Koronakoirat löysivät jo ensimmäiset viruksen kantajat lentokentällä – tarkkaavaiset kuonot ovat niittäneet mainetta ulkomailla asti

5:45
Tutustu supernenät omaaviin koronakoiriin – katso video!

Helsinki-Vantaan lentokentällä työnsä aloittaneet koronakoirat ovat jo haistaneet ensimmäiset tartunnat matkustajilta, kertoo Vantaan sosiaali- ja terveystoimen johtaja Timo Aronkytö Twitterissä.

Koronakoirat otettiin lentokentällä käyttöön vasta keskiviikkona, mutta ne ovat jo haistaneet ensimmäiset koronaviruksen kantajat.

– Työ jatkuu, toteaa Timo Aronkytö Twitterissä.

Käytännössä matkustaja voi vapaaehtoisesti päättää mennä testiasemalle, pyyhkäistä sideharsolla kaulaansa ja panna harson purkkiin. Koronakoiran ohjaaja nappaa purkin seinän taakse, jossa koira haistelee näytteen. Jos tulos on positiivinen, potilas ohjataan lentokentän terveyspisteelle.

Koiran antama tulos voi olla jopa luotettavampi kuin yleisessä käytössä oleva PCR-testi.

Helsinki-Vantaan koronakoirat ovat myös saaneet julkisuutta kansainvälisesti – niistä ovat uutisoineet jo esimerkiksi The Guardian ja uutistoimisto Reuters.

The Guardianin mukaan samankaltaisia suunnitelmia on käynnissä myös esimerkiksi Ranskassa, Saksassa ja Australiassa, mutta Suomi on yksi ensimmäisistä maista, joka on laittanut nuuhkijakoirat jo töihin. Myös Arabiemiraattien Dubaissa on testattu koronakoiria lentokentillä. 

Koronakoirien ensimmäisistä tuloksista uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Päivitetty 28.9. kello 13.55: Jutun loppuun lisätty tieto siitä, että myös Dubaissa on jo käytetty koronakoiria lentokentällä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja