Koronailmiöstä pysyvä tapa? Louise tajusi vasta kauppareissun jälkeen jotakin yllättävää: "Olin täysin unohtanut"

Louise tajusi vasta kaupasta palattuaan, ettei ollutkaan pukenut ylleen rintaliivejä. The Guardianin mukaan liiveistä luopuminen on noussut jo ilmiöksi.

Louise Kilburn havaitsi vasta kaupasta saapuessaan, että oli reissun ajaksi unohtanut jotakin. Louise ei ollut viikkoihin käynyt koronaviruskaranteenin vuoksi ulkona, ja poistuttuaan asunnostaan ostoksille hän ei ollutkaan pannut ylleen rintaliivejä.

– Olin täysin unohtanut pukea ne, Louise tunnusti The Guardian -lehdelle.

Alkuvuoden Louise teki töitä kotoa tietokoneen avulla. Kun kotoa ei tarvnnut poistua, samalla rintaliivit olivat hautautuneet jonnekin vaatekaapin syvyyksiin.

"Miten olen voinut käyttää tätä joka päivä?"

The Guardianin mukaan rintaliiveistä luopuminen on noussut jo ilmiöksi. Lehden haastattelema Emma Roddick päätti luopua liiveistä koronakaranteenin aikana tajuttuaan, ettei hänellä oikeastaan ollut syytä pukea alusvaatetta ylleen. Kun Emma sitten joutui palaamaan rintaliivien käyttöön päivän ajaksi esitellessään asuntoaan mahdolliselle uudelle soluasukkaalle, hän järkyttyi.

– Ajattelin: "Tämä kutittaa niin paljon, miten olen voinut käyttää näitä joka päivä?" Kaarituki tökki minua ja selkä oli karkea, Emma kuvaa.

Asuntonäytön jälkeen hän riisui liivit heti. Aiemmin suurehkot rinnat omaava Emma oli olettanut, ettei voi elää ilman rintaliivejä.

–Aiemmin kuulin vain [neuvoja]: "Tarvitset tukea, on pahaksi selällesi, jos et käytä liivejä" tai "jos et käytä liivejä, olosi on hyvin epämukava". Eikä asia vain ole niin.

"En näe, että rintaliivit tekisivät paluuta"

BuzzFeed-sivuston toimittaja Tomi Obaro aavisteli "rintaliivien kuolemaa" jo toukokuussa 2020.

– En näe, että rintaliivit tekisivät paluuta tämän jälkeen, nainen kirjoitti tviitissä, joka sai heti satojen tuhansien ihmisten tuen. 

Justyna kertoo kuukausien liivitauon jälkeen ihmetelleensä, miten on joskus kyennyt käyttämään rintaliivejä aina. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Moni käyttää liivejä esimerkiksi rinta- ja selkäkivun estämiseen, mutta usein syy liivien käytölle on esteettinen.

– Meille on kerrottu vuosisatojen ajan, että rintojen tulee olla terhakat ja täyteläiset, eivätkä nännit saa näkyä, The Guardianin Emine Saner kuvaa.

Ei enää palaa kaarituellisiin liiveihin

Koronaelämän kokeneet naiset ovat kuitenkin luopuneet liiveistä, tai vaihtaneet ne keveämpiin malleihin. Liivit kauppareissun ajaksi unohtanut Louise on jo päättänyt, ettei palaa kaarituellisiin liiveihin.

Louise kokee, että rintaliivittömyys on mukavampaa, mutta samalla se tuntuu siltä, ettei hän liivittömänä "mukaudu yhteiskunnan odotuksiin". Emma on samoilla linjoilla: hän uskoo, että kun hän tulevaisuudessa palaa toimistolle, rintaliivien käyttöä yksinkertaisesti odotetaan häneltä.

– Uskon, että ihmiset huomaavat, enkä ole varma, että he katselisivat sitä [liivittömyyttä] suopeasti,  hän kuvaa.

Lue myös:

    Uusimmat