Leijonapakki makasi viikkoja sohvalla koronan kourissa kohtalokkaan EHT-turnauksen jälkeen – kertoo nyt toipumisesta ja paluusta SM-liigapeleihin: "Kaikenlaisia ajatuksia pyöri mielessä"

1:17
Tapparan Valtteri Kemiläinen iskee komesti Jukurien maalin yläkulmaan.

Tapparan puolustaja Valtteri Kemiläinen sairastui Ruotsin EHT-turnauksessa koronaan, ja hän on ollut kaksi kuukautta sivussa. Nyt kaikki näyttää paremmalta, ja huippupuolustaja on taas pelikunnossa. Kemiläinen avautui MTV Urheilulle piinaavasta taudista.

Ruotsin EHT:n koronatoimet piti olla viritetty huippuunsa, mutta niin vain rypäs Suomen pelaajia sairastui. Tapparan muut sairastuneet palasivat melko pian, mutta Kemiläistä ei näkynyt eikä kuulunut. 

Tapparan ja Ilveksen paikallispelit ovat aina kiivaita, mutta Kemiläiselle lauantain pelillä on erityinen merkitys. 

Kemiläinen palaa todennäköisesti kehiin kahden kuukauden poissaolon jälkeen.

– Joo, se venähtti vähän pidemmäksi, Kemiläinen huokaisee puhelimeen MTV Urheilun haastattelussa. 

"Lääkäreillä ei ollut aavistusta"

Kemiläinen alkoi tuntea oireita Ruotsin turnausviikonlopun jälkeen, ja testi osoittautui positiiviseksi. 

Kuumeen lisäksi muita oireita ei ollut. Ongelmana oli, ettei kuume vaan suostunut laskemaan. 

– Lääkäreilläkään ei ollut oikein mitään aavistusta, että minkä takia kuumeilu kestää niin pitkään. Muuten olo oli ihan hyvä. 

Hyvä puoli asiassa oli, etteivät oireet yltyneet niin pahaksi kuin esimerkiksi tehohoidossa olleella Lukon päävalmentajalla Pekka Virralla

– Kyllä siinä kaikenlaisia ajatuksia pyöri mielessä. Tauti on kuitenkin niin arvaamaton. Jos käsi on murtunut, niin silloin tietää, että se on kuusi viikkoa kipsissä. 

"Aika hapoille meni"

Sohvalla makoilu ilman työvelvoitteita tuntuu vähän aikaa hyvältä ajatukselta, mutta kuusi viikkoa on pitkä aika ammattiurheilijalle ilman hikoilua. 

Tulivatko kaikki suoratoistopalvelujen sarjat katsottua läpi?

– Melkein, ei siinä montaa jäänyt katsomatta, Kemiläinen naurahtaa. 

Puolustaja pystyi tekemään kevyitä kävelylenkkejä, mutta syke ei saanut kohota kuin vasta kuuden viikon lepäilyn jälkeen. Kemiläinen on nyt ollut viikon verran jäällä. 

– Luistimien sitominen oli hauskaa, mutta jäällä ei enää niinkään. Aika hapoille meni. On tässä vielä matkaa huippukuntoon. 

Varovaisesti liikkeelle

Kemiläinen osoitti alkukaudesta olevansa huippupuolustaja SM-liigassa. Hän ehti nakuttaa 29 ottelussa 22 pistettä. 

– Tietysti se antaa itseluottamusta, että tietää pystyvänsä pelaamaan hyvin tässä sarjassa. Uskon, että peli sieltä löytyy, vaikka se ei ihan ensimmäisestä vaihdosta löytyisikään. 

Kemiläinen hyppää liikkuvaan junaan kriittisessä paikassa runkosarjan loppuvaiheeseen, ja Tappara taistelee vielä paikasta kuuden sakissa. Virheisiin ei ole varaa, niin vaikea kuin lähtökohta onkin.  

– Aluksi pelaan varmaankin pienemmillä minuuteilla. Noin pitkä tauko on aika paha, vaikka ei olisi ollut sairaanakaan. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja